Mistra (Peloponès)

Quan un recorre en cotxe un país troba coses que les agències de viatge ni nomenen. Així ens va passar quan conduíem la Himmer pel Peloponès. En eixir del port de Patràs, anàrem cap a Olímpia (Grècia clàssica), però després vas descobrint les restes de l’imperi bizantí o descobreixes com són els grecs actuals. Un dels llocs que visitàrem va ser la ciutat de Mistra (al costat d’Esparta). Aquesta ciutat va ser capital d’un Despotat, el de Morea i va arribar a ser la segona en impotància després de la capital, Constantinoble. Curiosa casualitat, Esparta va ser molt important abans de Crist i Mistra ho va ser a l’edat mitjana i les dues ciutats estan separades per pocs quilómetres. Ara, tots recordem Esparta, amb Leonida i els altres i pocs recorden Bizanci, Morea i els Paleòlegs, no heu llegit Tirant lo Blanch?

Aquesta entrada ha esta publicada en racons. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*