Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Temps furtat, de Joan Miquel Gisbert.

Que no quede en l’oblit el patiment de la gent durant la puta dictadura dels feixista Franco i tot els seus còmplices. Això és el que ell volen, que obliden, per a perpetuar-se ells al poder i continuar fent el que vulguen sense cap oposició, o en tot casa una oposició controlable i dòcil. Aquest és l’objectiu d’aquest debut literari de Joan Miquel Gisbert, company de trobades muixerangueres i altres actes per defensar la cultura del país. Ell diu que és una història d’amor inspirada en fets reals, però no pot amagar l’època i els fets on aquesta s’emmarca.
Bon debut per a una persona totalment autodidacta. Així que només cal desitjar-li sort i endavant!


El passat divendres varen fer una presentació de llibre a la ciutat d’Algemesí. En aquesta ciutat el podreu trobar a la llibreria Samaruc.

Quan la història et crema la mà, de Miquel Berga.

En aquest assaig l’autor ens descriu com l’experiència de la guerra civil espanyola influeix de manera diferent, a l’obra de dos escriptors anglesos: George Orwell i W.H. Auden. En els diferents capítols i alternativament ens va fent apunts autobiogràfics dels dos escriptors per remarcar come eren abans i després de la seua experiència bèl·lica. Sobre Orwell ja coneixia més, ja que he llegit alguns dels seus llibres, però l’altre autor, Auden, per mi és una novetat. Ara, també reconec, que malgrat haver-lo conegut en aquest llibre, continuaré més proper a l’autor d’Homenatge a Catalunya o a altres escriptors estrangers que també visitaren el nostre país, com John Langdon-Davies.
Molt interessant, sobre tot per la gent que vol saber més sobre Orwell i recomane especialment el darrer capítol on l’autor relaciona l’obra d’Orwell amb el que està passant a l’actualitat amb el món de la política i el periodisme trampós que s’està estenent massa per tot el món. I ací en Espanya, són especialistes en la manipulació informativa, com han fet i fan encara amb la informació relativa als Països Catalans.