Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Trinxeres del Puig.

Aquest matí hem fet una visita guiada per les trinxeres que hi han al turó de la “patà” al poble del Puig. La visita l’hem començada la monestir on la guia ens ha anat introduint al context històric de l’època per després anar pujant cap a la muntanya i visitar la línia defensiva de la part nord del turó. Sembla que després dels foscos anys del mandat del PP s’està intentant recuperar i ensenyar el que va passar a València durant la guerra, la capitalitat que la ciutat va ostentar durant els anys del conflicte i adequar el diferents llocs que donen testimoni d’aquests fets. Durant molts anys s’ha intentat tapar tots aquests testimonis del que va suposar la guerra pel bàndol republicà. Ara, i no només a València, sinó a altres pobles s’està intentant que tot aquest patrimoni no es torne perdre en l’oblit dels perdedors i en la desmemòria dels guanyadors. No es busca revenja ni cap cosa per l’estil, que és el ells insinuen, només es busca no perdre la memòria del que va passar, perquè no torne a passar altra vegada.
Per acabar, felicitar a la guia de Calderona Viva per la seva feina, però haguera preferit que visita haguera estat feta en valencià.
13417581_1815575622005106_6876009385027295590_n
En acabar, ruta de tapes pel poble.

Ignacio Blanco presenta llibre a Llíria.

Avui hem pogut gaudir de la presentació del llibre del ex-diputat a Les Cort Valencianes per EUPV Ignacio Blanco. Durant la seua xerrada i les intervencions i preguntes del públic hem recordat els fets més destacats de la darrera legislatura a les nostres Corts. Fets, anècdotes, petits secrets han anat succeint-se al llarg de la tertúlia, fets que parlaven del paper d’uns i altres durant els darrers anys de govern del PP. Després de tot, encara em quede més sorprès de com Ignacio i els seu grup no han repetit escó a les Corts. Potser alguns mitjans de comunicació que reien les gràcies als Ciutadans o als de Podemos tenen alguna cosa a dir en el perquè un dels diputats més bel·ligerants contra el corrupte PP no estiga ara representant als valencians a les Corts? Potser els polítics que encara mantenien la barrera del 5% també tenen alguna cosa a dir? Per cert, des de les eleccions, algú ha escoltat alguna cosa sobre reformar la llei electoral?
CAM04803

Publicat dins de política | Deixa un comentari

Una “botiflerada” més del diari Levante-emv.

Hui el diari Levante-Emv ha quedat ben retratat a la seua editorial. Han quedat com el que són, uns botiflers. A la marxa que porten seran pitjor que Las Provincias, ja que ells aplique la tàctica de Felip V (que se note el efecto sin que se note el cuidado).
Uns extractes:
“Després de molts anys en els quals s’ha relegat l’ús de la llengua autòctona, ara no podem permetre que es cometa el mateix error apartant el castellà del seu ús cooficial.”
Com si estiguérem en igualtat de condicions!
“Si a Anglaterra els passos de zebra estan pintats amb indicacions per als turistes a fi d’evitar atropellaments, no hem d’escatimar a retolar en les nostres dues llengües aquells cartells que, per referir-se a temes de seguretat, són d’especial importància i sensibilitat.”
Com si les diferències entre dues llengües romàniques en contacte foren tantes!que no estem comparant l’èuscar i el castellà o l’alemany amb el català! Un que parla només castellà pot entendre perfectament les quatre paraules bàsiques que hi han una senyal provisional de trànsit!
Amb amics com aquest, qui necessite enemics!
I per fer-ho més greu, aquest diari ara fa l’edició bilingüe (amb algunes errades degudes a la traducció per ordinador) i segurament rebrà subvencions de la Generalitat per aquest fet. Si jo fora el conseller responsable, em repensaria aquesta subvenció, després d’aquesta editorial.