Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Música en valencià.

Tardor, Mai Mai, Lilit i Dionís, Nestor Mont, Maria Faubel, Sis veus per un poeta, Eva Dènia, Mireia Vives i Borja Penalba, Albert Bertomeu, Mox, Júlia …Retrobar a La Gossa Sorda, Oscar Briz, Pau Alabajos, Raimon, Urbana Ruràlia, Pep Gimeno, Miquel Gil,… i molts exemples més. Porten quasi un anys de nous ajuntaments i nous govern a la Generalitat i el panorama musical i d’entreteniment sembla millorar i sembla que la nostra llengua va escoltant-se per tot el país. Funciona el boca orella, funciona el vendre els discos després de l’actuació. El cantant o grup, a més de músic fa de venedor del producte. Però fins quan? Quan se n’adonaran les emissores de ràdio? quan podrem escoltar a grups tant diversos en una emissora mentre al cotxe mentre anem conduint? Quan els podrem vore a la televisió? siga tv3 o el nou canal nou? Quan trobarem fàcilment els seus CD’s a qualsevol botiga o centre comercial?
El boca orella, el vendre després del concert, són coses que funcionen a petita escala, però es necessita arribar a més gent, a sectors més amplis de la societat i amb tots el mitjans en contra, aquesta il·lusió col·lectiva ho tindrà difícil per fer-ser realitat. Que no veuen els mitjans o les distribuïdores que hi ha un mercat per explotar? o és que no volen i volen participar de l’aniquilació d’una llengua i d’una cultura?
Soc pessimista respecte al paper que poden fer els mitjans audiovisuals actualment, no crec que els interesse gens la nostra cultura, per tant, hem de ser nosaltres els que amb petites accions ajudem a consolidar a tota aquesta gent que durant els darrers mesos sembla que han aparegut o ressorgit de la foscor en la que ens tenia submergits el PP i els seus aliats.
Fotos: Maria Faubel, Oscar Briz, Sis veus per un poeta, Tardor, Mireia Vives i Borja Penalba.
IMG_0363

IMG-20160430-WA0000

CAM03151

IMG_0373

IMG_0227


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.