Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

El portal del lleó, d’Ivan Carbonell.

Es pot recórrer Xàtiva de moltes maneres i això poques ciutats ho poden dir. La pots recórrer físicament i jo ho he fet amb bons guies (Teresa, Carles, Petúnia, Juanra,…) i bona companyia:carrers,castell, història i records, cervesa socarrada i arrós al forn, arnadí….. Però també la pots recórrer amb cançons: Raimon, Feliu, Pep,….O amb la literatura: Toni Cucarella i ara Ivan Carbonell, que ens l’apropa amb aquesta nova aventura dels seus personatges juvenils d’altres històries ambientades per terres valencianes.
Els protagonistes de les primeres novel·les ambientades a Cocentaina o en viatge de fi de curs a Andorra, ja han acabat el batxillerat i mentre esperen saber les notes de les PAU es traslladen a Xàtiva a passar uns dies, una ciutat on ja comença a fer la famosa calor típica d’allà. Aquest no poden evitar posar-se en embolics i després de conèixer la llegenda del roder Coloma comencen a investigar a vore si poden trobar una joia amagada en una de les moltes fonts de la ciutat. Tot això amanit amb la poesia d’Estellés o les cançons d’Obrint pas, Feliu Ventura i uns estranys records del viatge de fi de curs a Mallorca.
Per cert, apareix Toni Cucarella fent de guia en una excursió nocturna i altra gent coneguda del món literari valencià. I pot ser a mi, aquesta vena nostàlgica em fa no ser gens imparcial a l’hora de jutjar i agafar-me cada llibre de l’Ivan com una agradable sorpresa que mai em decep.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.