Cinc històries del mar: Derelictes. Josep Pla. Els grecs.

Als grecs, els agrada la quincalleria -són una mica orientals- i quan s’empolainen semblen especialment satisfets. Si tenen la sort de tenir els cabells arrissats, es consideren molt importants. Si disposen d’aquesta classe de cabells privilegiats, es posen la gorra o el barret amb una gran cura, per no esbullar-los. Això a part dels que van sense res al cap perquè la gent s’hi fixi i admiri el prodigi capil·lar. Aquell grup d’homes tan ben agençats, rígids dins dels seus vestits de festa, pentinats com a les fotografies populars, semblava un grup disposat a assistir a un casament o a un bateig: en l’ambient del vaixell resultava d’una gran comicitat.

Així descriu Pla als manirers d’un vaixell grec que està a punt de naufragar (per cobrar el segur) a cala Montjoi. No sembla, pel que he vist a Grècia, que els temps hagen canviat molt respecte a la seva descripció. 

Aquesta entrada ha esta publicada en anècdotes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*