Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 d'abril de 2024
0 comentaris

El Jurat dels Curts i de la Cinef del Festival de Canes 2024

L’actriu belga Lubna Azabal presidirà el Jurat que té la doble missió d’atorgar la Palma d’Or del Curtmetratge, per una banda, i, per altre cantó, premiar 3 dels films d’escola que concursen a La Cinef -l’apartat del Cinema del Demà destinat als films d’escoles de cinema-.

Acompanyaran Lubna Azabal, la directora, guionista i productora francesa Marie-Castille Mention-Schaar;  la productora i directora francesa Claudine Nougaret; el programador cinematogràfic italià Paolo Moretti i el cineasta i guionista serbi Vladimir Perišić.

Crèdits de les fotografies: Lubna Azabal © Dominique Charriau / Paolo Moretti © Angèle Marignac-Serra ECAL / Marie-Castille Mention-Schaar @ Guy Ferrandis / Claudine Nougaret © Raymond Depardon / Vladimir Perišić © Philippe Lebruman.

‘Caminante no hay camino, se hace camino al andar’ (Antonio Machado). El Festival de Canes és un d’aquells camins que somiem fer. El focus en els joves cineastes que presenten els seus curtmetratges i els camins fets per arribar-hi m’honoren. Tinc ganes de descobrir-ne les riqueses. És un viatge que vull exigent i benèvol, curt rere curt, pas a pas. Ser seleccionat en aquest lloc mític és un missatge d’amor, un reconeixement mundial i presidir-ho un orgull: són paraules de Lubna Azabal, en anunciar-se’n la presidència d’aquest Jurat.

La Selecció Oficial dels curtmetratges i la de La Cinef (així com la composició d’aquest Jurat) s’han anunciat el dia de Sant Jordi i en els propers dies hi dedicaré sengles apunts. En total són 11 pel·lícules de la Competició de Curtmetratges i 18 les de La Cinef. La Palma d’Or del Curtmetratge es proclamarà i es lliurarà a la Gala del Palmarès del 25 de maig i els 3 premis de La Cinef s’anunciaran el dijous 23 de maig.

FOTO DE L’APUNT: Lubna Azabal © Dominique Charriau / Getty Images

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!