Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

La Costa Brava, de Josep Pla. Crta. de Tossa.

La carretera de Tossa a Sant Feliu, que segueix en els curs del seus vint-i-quatre quilòmetres aquesta costa, presenta durant tot el trajecte excel·lents punts de vista, alguns de bellesa total, sobretot els del darrer tros. Aquesta carretera té 365 corbes, tantes com dies de l’any.”

Aquesta anècdota dels 365 revolts, també l’he escoltada de la carretera que travessa la serra Calderona, des d’Olocau a Altura. No sé si algú s’ha parat de veritat a comptar-les. Potser li tenia que haver demanat a Didier Auriol (foto) que els comptès, però crec que tenia massa presa per fer-hi. Jo tampoc ho vaig fer cap de les vegades que ha anat a Tossa amb la bicicleta, i això que no anava tan ràpid, però les forces no estaven per comptes. I supose, que els que rodaren la cursa de la pel·lícula “Pandora and the Flying Dutchman”, estaven més ocupats en la curvatura d’Ava Gardner que en la comptabilitat de les corbes de la carretera.
Nota: la foto és de la sortida del tram del rallie Catalunya-Costa-Brava, entre Sant Feliu i Tossa de l’any 1998, que crec que va guanyar Didier Auriol.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.