Llenguatge d’extrema dreta.

Al facebook una persona d’aquelles que diuen defensar les senyes valencianes escriu el següent:

“………………, no cal que TÚ et creguis que la culpa es TEUA, no cal que pensis que la gent del TEU poble no et vol, no cal que digues que et dequalifiquen a TÚ, perquè NO ES AIXÌ. LA CULPA ES DE LES PERSONES QUE NO HAN PENSAT AMB TOT EL TEU POBLE, SÍ AMB TOTES I TOTS, LA CULPA ES DE LA GENT QUE HA TRIAT QUE FORES TÚ la persona triada per aquest tipus d’acte. Salut!

Analitzem un poc el llenguatge usat:
– “LES PERSONES QUE NO HAN PENSAT AMB TOT EL TEU POBLE”. Potser ells, amb la seua gran saviesa si que que ho saben el que vol TOT el poble? Són posseïdors de la veritat suprema? Jo humilment, no m’atreviria a parlar en nom de TOTS. Em recorda certs tots feixistes: partit únic, pensament únic, …..
– “LA GENT QUE HA TRIAT QUE FORES TÚ la persona triada per aquest tipus d’acte”. No és la persona idònia? i qui ho decideix? ja comencen a fer “llistes negres” de qui pot fer unes coses i qui no? Això sí que es pot dir obertament feixisme, no?
– “No et desqualifiquen a TÚ”. I després en contradicció flagrant, tu no pots fer aquest acte, Algú ho entén?
– Per no parlar de les faltes d’ortografia.
Si no és feixisme el que defensa aquesta gent, es sembla massa perillosament.

Aquesta entrada ha esta publicada en política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*