Vint mil llegues de viatge submarí, de Jules Verne.

Rellegint el còmic de l’editorial Bruguera, adaptació de la novel·la de Verne, m’he fixat en aquesta vinyeta on ix un dels protagonistes, l’arponer Ned Land. És curiós la semblança que té, en la meva opinió, a l’actor Kirk Douglas, protagonista de la versió cinematogràfia més famosa, la de la Disney. Després també li he trobat semblances entre el Nemo del còmic i l’actor James Mason, però en els altres no n’he trobat cap.
Per cert, Nemo,ve del llatí i crec que vol dir “nigú”, que és el que Ulisses (un altre personatge també interpretat al cinema per Douglas) va contestar al ciclop quan aquest li va demanar pel seu nom.

Aquesta entrada ha esta publicada en cinema. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*