La màscara d?Hermes, el pentàgon i la proporció àuria.

Un dels llocs on es por observar la proporció àuria és en la relació que hi ha entre la diagonal d’un pentàgon regular i el costat d’aquest. En una màscara del Déu grec Hermes, es pot observar que esta emmarcada dins d’un pentàgon regular amb el centre entre els ulls del Déu. A partir d’aquests es poden formar  dos pentàgons més concèntrics orientats en sentit contrari, en el que un vèrtex del petit coincideix amb el nas del Déu i la base està situada al front. La construcció del primer pentàgon és unint els punts mitjos dels costats del pentàgon original i el més petit fent les diagonals dels dos anteriors pentàgons. Evidentment, un Déu ha de tenir la proporció àuria, o almenys això pensaven els antics grecs.

Aquesta entrada ha esta publicada en matemàtiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.