La foto que volien evitar

Volien evitar la foto d’una marea groga per Barcelona enmig de la campanya electoral. Però han aconseguit l’efecte contrari: la foto de la inseguretat, la descoordinació i les contradiccions. La foto de Barcelona com a ciutat incapaç de garantir la seguretat i la bona marxa d’una cimera europea de ministres d’Habitatge, que segurament són els menys coneguts dels seus respectius governs. Són desconeguts, però no pas perquè la problemàtica de l’habitatge no preocupi la ciutadania, sinó per la seva manca de competències i recursos per fer-hi alguna cosa més enllà de declaracions (buides) de bones intencions.

Barcelona ha estat víctima del desastre polític de les administracions, governades totes elles pels mateixos, cal recordar-ho. Hereu, Tura, Rangel, Rubalcaba i Trujillo són del mateix partit, i malgrat això han ofert versions contradictòries. Un deia que era per motius de seguretat arran de la proliferació de col·lectius antisistema amb mètodes violents. L’altre deia que la campanya electoral no ho aconsellava. En un país seriós, la seva capital organitza cimeres europees amb garantia d’èxit logístic al marge de campanyes electorals, de partits de futbol coincidents i de quatre joves amb l’adrenalina pujada per un llença coets casolà.

Si el tema és un altre, que ho diguin. Si volien silenciar el malestar ciutadà a l’entorn d’una problemàtica complexa com l’habitatge, i evitar una manifestació multitudinària pels carrers de la ciutat, no només no ho han aconseguit sinó que ho han espatllat encara més. Un desastre.   

Enllaços recomanats

Prou especulació

V de vivienda

V de vivienda Barcelona

BCN Viu

Indymedia Barcelona

Coordinadora Raval

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *