Gran Idea!!! En comptes de fer vaga general…

0

Té sentit per un Independentista fer Vaga General avui? Un 30% dels nostres impostos no tornen mai al país. No hauríem d’estar pagant impostos a Castella. Quin sentit té deixar de cobrar un jornal per queixar-se de les decisions d’un govern del que no hauriem de ser súbdits?

Voleu fer una acció de protesta que REALMENT serveixi? Agafeu els 150€ que us haurien tret de la nòmina (o 150€ més) i feu una transferència ara mateix al compte de reagrupament:

 CAIXA DE CATALUNYA, al número de compte 2013 0739 14 0200656931

 

o de solidaritat:

LA CAIXA, al número de compte 2100-3340-15-2200102178

És igual a quí penseu votar. O si penseu votar. Feu aquesta aportació, perquè quan arribi la campanya electoral el sistema de quotes sileciarà aquestes dues formacions, i llavors, la única cosa que valdrà seran els diners que hagin pogut recollir.

Feu-ho ara mateix. Aquesta pot ser la millor forma de protesta.

(I després de fer-ho copieu aquesta entrada al vostre bloc i/o Facebook).

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Actituts polítiques modificables

0

Els senyors de SCI troben fonamental canviar els agents polítics i la manera de fer política del nostre país. Em sembla força bé. Els dono una pista: Que canviïn també la pitjor actitut política de totes: La suposada infalibilitat dels polítics.

Tothom s’equivoca. I s’equivoca en el més fonamental. Tothom. Els discursos s’han de poder canviar. No passa res.

(segueix)
Això ho dic aran de l’absurd en el que ha derivat la relació SCI-RCat. El despropòsit al que s’arriba degut a la suposada infalibilitat dels que parlen.

A veure. En primer lloc. Les dues formacions venen dos producte diferents a dos públics diferents. DC-SCI ven un producte liberal per a la nova generació de convergents sortits d’esade i joves empresaris. RCat ven la resistència dels irreductibles, el producte pels astèrix i obèlix del nostre país.

És normal que les marques es mantinguin separades.

Això no vol dir, però, que no es pugui compartir el procés de producció. EN el nostre cas, la llista electoral.

Hi ha quatre possibilitats:

1) Laporta es presenta amb RCat: destimada fa temps pel tema de la diferència de productes.
2) RCat presenta candidats a les llistes de SCI:  No van voler. RCat ha fet llistes per tenir un equilibri durable que se’n pot anar a norris amb una llista oberta. La teoria és que RCat es diluiria dins SCI. Al meu entendre no té per què. RCat, col·locant x persones a les llistes de SCI podria continuar exercint com a RCat.
3) Es presenten per separat: No aconseguiran representació a Tarragona, Girona o Lleida. En cas d’aconseguir-la, fàcilment podrien estirar-ne un diputat més per circumscripció.
4) Un cop cada formació ha fet el seu procés de selecció, junten llistes: En Lopez Tena s’hi nega.

Game Over. Si els polítics no tinguessin la necessitat de semblar infalibles, qualsevol d’ells sortiria dient: Nois, m’he equivocat. Canvio d’idea.

Però es veu que això no es pot dir. I com que no es pot dir, au, embolica que fa fort!!!

En Laporta diu que qui no estigui tant fort ha d’abandonar la carrera.

En què hi sortirien guanyant? En Res.

Segons SCI la raó principal per la que no poden juntar llistes és que no poden col·laborar amb una formació que presenta llistes tancades tradicionals.

O sigui que no poden tenir el 50% dels diputables d’SCI en una llista en la que el 50% restant correspon a una altra manera d’escollir representants. Però sí que poden  abandonar la campanya i demanar el vot per a la llista formada per un 100% de diputats escollits en assemblea i llista tancada.

Quin despropòsit!!

Tot perquè en un moment determinat no van ser capaços d’entendre que una cosa és presentar una candidatura única a les eleccions i l’altre és presentar més d’una candidatura en una mateixa llista.

Tant fàcil com seria dir: Nois, teniu raó. Ens hem equivocat.

Al final, la solució de Laporta només resta.

Poca gent anirà a votar RCat si el que tenia pensat era votar SCI. En canvi, haguessin votat tranquilament RCat+SCI.

Si un dia UDC decideix no presentar-se a les eleccions, què li passarà a l’electorat d’UDC? Anirà directament al CDC perquè ho digui en Duran? O saltarà al PPC?

La condició per sumar és que l’elector no vegi com una amenaça l’altre amb qui compartirà el vot. Potser part de l’electorat proper a Carretero no hagués votat mai Laporta i part de l’electorat de Laporta no hagués votat mai Carretero.

Però un cop s’han definit clarament formacions diferents, el votant de Laporta votaria convençut una papereta SCI-RCat i el votant de Carretero també votaria tranquilament una papereta RCat-SCI.

Ni caps de llista ni res. Un de cada a cada llista i llestos.

I si voleu, a Barcelona, us presenteu per separat. Tot i que penso que és una tonteria fer-ho.

Però, clar, llavors topem amb la infalibilitat dels polítics. Un dels grans mals de la societat, i al meu parer un dels primers tòpics a eliminar.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Convergents equivocats

0

Fa ja una bona colla d’anys hi havia un programa de televisió anomenat “La Barberia” en la que en Pitu Abril reunia un representant de cada partit polític per parlar de futbol.

En aquesta tertulia amigable i divertida, el representant de CiU, Jaume Camps, acostumava a dir-li a en Jaume Sobrequés…

“el que et passa a tu és que ets un convergent equivocat”

I a vegades o estenia:

“ja us dic que els del PSC sou convergents equivocats” en cara referència a l’ala “catalanista” del PSC.

M’ha vingut això al cap ara que el Jaume Sobrequès, després de 20 anys s’ha declarat sobiranista i ha decidit fer costat a Artur Mas.

O sigui que en Jaume Camps, en el fons, tenia raó.

Bé, ara dic jo: Com es pot ser sobiranista i fer costat a Artur Mas? Em sembla que en Sobrequés ha sortit del foc per caure a les brases.

“el que li passa a vosté, senyor sobrequés, és que és un independentista equivocat”

PS: Per cert, documentant-me per escriure aquesta entrada he retrobat en Jaume Camps de CiU a la xarxa. Pel que es veu el seu nom va apareixer en el cas Millet. I va fer un comunicat per negar tota vinculació… en Castellà.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

I tant que ve la Sociovergència

0

No en dubteu pas. La sociovergència serà un fet. Això no vol dir que s’estableixi un govern tripartit (CDC-UDC-PSOEC). És molt possible que s’estableixi un govern de Convergència i Unió que necessiti 20 o 25 diputats per aprovar qualsevol cosa al parlament. I és gairebé segur que CiU utilitzarà la crossa preferent i quasibé única del PSC per tot.

Si les forces independentistes són prou fortes, podran ser una oposició que prepari tot allò que cal per definir com serà el país independent dels propers anys.

Si les forces independentistes no tenen prou força al parlament, llavors la sociovergència quedarà molt ben enmascarada, amb algún vot puntual amb el PP (impost de succesions) i algun vot puntual amb ERC-RCAT-SC per algun tema folklòric de baixa intensitat.

La sociovergència és aquí. Fixeu-vos si no com ho han fet anar:

Corbacho: Em molaria la sociovergència, amb Montilla de president.
CiU: UI DE CAP MANERA!!! (de cap manera amb montilla president).

Després de les eleccions:

CiU: Cal un govern FORT.
PSC: Ok , tenim menys vots que vosaltres. Vosaltres teniu la presidència.
CiU: A val, LLAVORS SÍ!!!

A partir del resultat electoral, la única cosa que variarà és si és un govern de tots dos, o és un govern de CiU amb una colla d’outsiders (com en Castells) de ministres de l’orbita sociata o és un govern de CiU amb suport del PSC.

L’independentisme s’ha de fer fort per contrarestar aquesta possibilitat.

Ajuntar llistes (com van fer les esquerres fa 7 anys) és una de les possibilitats més presents. Ni que sigui només a Tarragona, Lleida i Girona.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Sociovergència contra independència

6

Aquesta és la qüestió. Ahir a Arenys de Munt es cridava “sense unitat no hi ha independència”. Em va semblar una mica agossarat i enganyós, perquè no sé si la gent es referia a RCat i SCI o també afegia ERC.

Però la frase ha anat donant voltes al meu cervell. I avui he fet els números corresponents. I sabeu què: AMB UNITAT POT HAVER-HI INDEPENDÈNCIA!!!

I NO ÉS DIFÍCIL POSAR-SE D’ACORD. GENS DIFÍCIL.

Mireu els numeros, perquè són espectaculars. ERC sense RCat ni SCI tindrà uns 16-18 diputats, com a molt. RCat pot sumar uns 4-8 i en Laporta 4-8 més. Això seria un bon resultat. Sumant-los tots entre 24 i 34 diputats.

Molta gent no votarà a cap d’ells si no van units.

Ara bé. Imaginem que, ara que tothom ha fet les seves llistes, munten una llista unitària. En aquesta llista ERC hi assegura 16 diputats, RCat hi assegura 6 i en Laporta n’assegura 6 més. I a partir d’aquí s’incorporen diputats a parts proporcionals (2 Rcat, 2 SC, 1 ERC) per les tres bandes.

En els meus números em surten 39 diputats com a mínim (SENSE EXAGERAR!!!).

És a dir, que podriem tenir un panorama amb 39 diputats independentistes, 40 Convergents, 31 sociates i 11 d’iniciativa.

Amb 90 diputats de 135 “possiblement independentistes” es pot plantejar un referèndum. És a dir, si tenim 39 diputats independentistes, només caldria que 29 dels 51 que representarien Convergència i Iniciativa votessin a favor de la independència o d’un referèndum.

Estic convençut que si es fa bé, a més, aquesta opció no farà perdre vots a ningú. Ja portem uns mesos que cadascú ha anat per la seva banda. Cadascú té la seva imatge i la seva marca particular.

El moviment fet ara s’entendrà com una suma de diferents, i no com una absorció o subordinació de ningú a ningú altre.

Un cop finalitzades les eleccions cadascú tindrà els seus representants. Si els resultats són suficients, es faran moltes coses junts. Si no, no passa res, cadascú per la seva banda.

El pitjor és que si no es fa així  els resultats seran molt insuficients. I ens enfrontem a una llarga i agònica sociovergència trista i grisa.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

És la sociovergència estúpids!!!

2

Primer de tot, m’he d’excusar per utilitzar el terme estúpid per referir-me al possible lector. M’ha pogut l’estètica i no se m’ha acudit cap altre títol per cridar l’atenció.

Dit això. Fa uns dies deia que em semblava que el PSOE-PSC havia endarrerit les eleccions tant com li era possible per desinflar CIU i així justificar una sociovergència.

Avui hem vist la segona part d’aquesta auca. El senyor Mas ha dit que no governaria amb més d’una formació després de les eleccions.

Amb qui pensa governar llavors? Qui li donarà els 15-25 parlamentaris que necessitarà en un parlament tant atomitzat?

Evidentment no serà el PP. I avui han negat categòricament que sigui la suma d’independentistes. Ergo, amb qui pensen governar?

AMB EL PSOE-PSC!!!

Està clar com l’aigua. Pretenen aconseguir el poder a canvi de fer creure que aconseguiran un concert econòmic just. Quan en veritat el concert econòmic pot ser tant injust com el mètode actual.

Aquesta és la trampa. Pero per poder enredar el personal (tant d’una banda com de l’altra) ho han de manenir en secret.

No com ERC fa uns anys, que deia “doneu-nos confiança i nosaltres pactarem amb l’un o l’altre”, sinó en secret de debó, fent creure als electors que aquesta possibilitatmestà fora de la taula.

Ens estan colant la sociovergència. Cal que tot votant convergent i sociata en sigui conscient!!!

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Per a què ha endarrerit tant el Molt Honorable Senyor Montilla les eleccions?

0

Hom diria que per frenar la caiguda del PSC. I és possible que així sigui. El PSOE, ara, depresa i corrent, està engegant la màquina del procés de transferències. Primer demostrant que si no les ha dut a terme fins ara és perquè no els passa pels collons. I després seguint l’enredada que sempre els ha funcionat, ja que farn 3 transferències i engegaran el procés de 30 més… que evidentment quedaran paralitzades en estudis tècnics i reunions i “concrecions” fins d’aquí a 8 anys o els que els semblin. El mínim possible per poder arribar a les eleccions.

I és clar, també mentiran dient que estan “arreglant el que el TC ha espatllat”, com en el cas de la justícia. Mentint perquè el que l’Estatut ens garantia no era el tenir una estructura determinada, sinó que ens garantia que qualsevol dia no pogué venir el PSOE o el PP i eliminar-la. I això no ho poden arreglar pas.

Tot això ho haguessin pogut començar abans de l’estiu. De fet no té gaire sentit que allarguin les eleccions per això.

Segur que això és un motiu. Però em sembla que n’hi ha un altre. Molt més maquiavèlic, a l’estil del José Zaragoza.
(segueix)
I l’altre motiu és: Què passarà després de les eleccions? Pel que sembla CiU aconseguirà una majoria no absoluta. El PSC es desplomarà. ERC baixarà una mica i SCI-RCat entraran al parlament. El PPC pujarà lleugerament.

Ni el tripartit ni CiU tindran prou força per governar en majoria.

CiU necessitarà suports externs per governar.

Però de quí?

Aquest és el joc. De quí? Bé, si els suports venen del PPC, CiU ho té cru. Si venen de SCI-RCat-ERC comencem un camí que no tindrà retorn. I si venen del PSC el PSC és qui ho té cru.

Ara bé, si s’allarguen les eleccions, cada dia que passi la posició de CiU serà més dèbil. Està en linia clarament descendent, i RCat i SCI poden aprofitar cada hora que passa per fer-hi forat.

Si passa prou temps i el govern central procura no fer més concessions que les necessàries perquè el PSC perdi massa vots, què passarà? Que CiU baixarà.  I si CiU es mou en una forquilla baixa dels 50 diputats, què faran?

No sé que faran, però és molt més possible que hi hagi una sociovergència de CiU (50 diputats) +PSC (30 diputats) (= 80 diputats) que no pas un govern de CiU (63 diputats) + PSC (35 diputats) (=98 diputats).

El límit que dona majoria parlamentària està en 68.

Evidentment la posició del PSC (i de CiU) és molt més còmoda en el primer cas que no pas en el segon.

En tots dos casos, ja ens va bé. El gran mal del nostre país és la nostra relació amb Castella. I això no ho arregla cap mena de combinació possible a la generalitat dins l’estat espanyol.

A més, l’independentisme amb 32 diputats més els que hi ha a ICV i a CiU, ja faria més patxoca.
 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

La violència dels violents

0

Hi ha dues menes de violents. Els que maten per aconseguir alguna mena de rèdit i els que procuren que d’altres matin per aconseguir alguna mena de rèdit.

(segueix)

Entre els primers trobariem ETA, igual que hi trobariem la immensa
majoria d’estats del món que col·laboren en guerres com a Irak o
Afganistan per aconseguir rèdits i posicions.

Entre els segons, els que procuren que els altres matin per aconseguir
rèdits que d’altra manera no tindrien hi trobem el
PSC-PSOE-ElPais-ElPeriodico.

A tota aquesta colla de violents indirectes les coses els han anat bé gràcies exclusivament a la violència i l’ús que n’han fet.

El govern del país basc n’és l’exemple més clar: Hom no pot aconseguir
el govern d’un país si la oposició és majoritària i et sobrepassa en 15%
dels vots. A no ser que et passis la democràcia per on et sembli i
il·legalitzis les formacions que et convingui.

Però necessites violència i morts per il·legalitzar partits.

Ara aquells que matàven per ajudar al PSOE-PSC-PSE-ElPais-ElPeriodico a
governar un país que no haurien d’estar governant han decidit no fer-ho
més.

Quina desgràcia!!

Quan la violència juga al teu favor, és molt difícil renunciar-hi. Li va
passar a l’independentisme basc quan es pensàven que la violència d’ETA
jugava al seu favor i li  passa a tothom.

A El Periodico en especial.

Per això treuen les portades que treuen aquests dies:

6-set-2010:

ETA es repeteix

7-set-2010:

La treva no cola

Estan desesperats. Volen violència. Volen morts a la taula per imposar el seu pensament polític minoritari.

I d’aquí a uns dies sortiran dient que amb els violents no s’hi pot
parlar. I ens ho diran a nosaltres. I esperaran que els responguem.

Estaria bé que la propera vegada que un d’aquests sociates ens digui que amb els violents no s’hi pot parlar li responguem:

 “Ok. No dic res, llavors.”

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari