Si en Zapatero fos prou intel.ligent

5

El pacte per retallar l’estatut al que van arribar el PSOE i CiU el diumenge passat respon a una necessitat imperiosa de CiU. El discurs Convergent és un discurs bassat principalment en la reivindicació permanent. Sense ella no tenen discurs.

Això és molt important per a CiU. CiU necessita que l’estatut que s’aprovi sigui un estatut petitet, perquè així podrà continuar dient tant dolents com són els de madrid a cada problema local que es plantegi.

Tenir la cartera buida (sobretot si te l’han buidada) és l’excusa perfecta per a no fer res.

Per això van fer-se els mil homes al Parlament. I per això ens han baixat a tots els pantalons a les primeres de canvi a Madrid.

Botiflers.

Ara bé. El que no sé si han tingut en consideració és que aquesta baixada de pantalons comunitària podria costar-los cara si en Zapatero fou prou intel·ligent.

Molt cara.

Si jo fos en Zapatero, i per tant, defenensor dels interessos de l’estat espanyol, l’acord al que han arribat PSOE i CiU no m’agradaria en absolut.

Aquest és un acord trampa.

Potser sí que PSOE sembla que hagi sortit guanyant amb l’acord. Però serà una victòria agridolça. I ho serà perquè l’acord no soluciona el principal problema. És un mal acord, i per tant, el dia següent de la seva aprovació ja estarem parlant de millorar-lo. Es farà un referèndum amb sí critics.

I el conflicte Catalunya-Espanya continuarà existint. I el PSOE-PSC continuarà sent el dolent de la pel·lícula.

És així com anirà.

Però què passaria si, en les dues setmanes que queden, el PSOE fa la jugada mestra d’escenificar un acord amb ERC realment favorable pels interessos de Catalunya? Pot fer-ho. Pot dir que per a ells és fonamental l’acord per quasi unanimitat.

Què passaria si CiU es queda on s’ha quedat i PSOE i ERC signen Nació i signen un Finançament just de veritat?

Evidentment, CiU no podrà renunciar al seu Sí si les condicions a les que arriba ERC amb el PSOE són molt millors que les que té ara CiU.

El PSOE faria més que bé repensant-se aquesta possibilitat. Això si no se l’ha pensat ja.

En primer lloc, ara té les mans lliures, perquè, per definició, ja no s’aguanta l’excusa pepera que el PSOE és “rehen” dels independentistes.

En segon lloc, un estatut que tranquilitzi la societat catalana durant uns anys és imprescindible per a un govern espanyol que pretén engegar un projecte conjunt Catalunya-Espanya.

En tercer lloc, un pacte ERC-PSOE molt millor que el pacte CiU-PSOE seria una càrrega de profunditat a la línia de flotació de la federació regionalista, ja que ataca allà on fa més mal. La fugida de vots de CiU a ERC i al PSC seria massiva, i el trencament entre Convergència i Unio-Duran ( principal inductor d’aquesta traïció) inevitable.

Està a les seves mans. Seran prou intel·ligents? Confio que si ho siguin.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Estar disposats a dir que no

2

Artur Mas ens recordava els últims mesos que només es pot negociar bé un acord si un està disposat a no tenir acord.

Potser ell estava disposat, però queda clar que Duran i Lleida no ho ho estava.

I per tant, han fet el que sempre han fet. Ens han venut. Han fet allò pel què se’ls va castigar les passades eleccions. Vendre el país per aconseguir poder.

No fos cas que les vendes de productes catalans a Espanya continuessin baixant i ens haguéssim de dedicar a exportar!!!

Molt bé. Ja està fet. Ara li toca a ERC. Què farà ERC? Tinc molts dubtes que tinguin els collons de fer el que s’ha de fer, però confio que ho facin.

Espero que tinguin els collons i el cap fred que tenien fa uns anys i posin per davant el país. Com? Molt fàcil. Rebentant el pacte dels venuts. Deixant de recolzar el govern a Madrid i a Catalunya. Passant a l’oposició.

Aquest estatut és l’estatut dels socioconvergents regionalistes de sempre. Que el posin en marxa ells. ERC, si us plau, manteniu-vos-en al marge. Ja s’ho faran. Que facin els govern que fa tant temps que havien d’haver fet. CiU-PSC. Són el mateix.

ERC, no tingueu por. Potser aconseguiran fer-vos passar per radicals. Però evitareu que l’estatutet s’aprovi amb un 90% dels vots i per tant no matareu Catalunya.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Firefox video promotion

0
Publicat el 4 de gener de 2006

Si voleu passar una bona estona us convido a que visiteu el web de Firefox http://www.spreadfirefox.com/ on podreu veure una impressionant iniciativa amb milers d’internautes d’arreu del món penjant videos a favor de l’ús del firefox.

Si voleu passar una bona estona us convido a que visiteu el web de Firefox http://www.spreadfirefox.com/ on podreu veure una impressionant iniciativa amb milers d’internautes d’arreu del món penjant videos a favor de l’ús del firefox.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari