Estimado Coronel Genocida

0
Publicat el 31 d'agost de 2012
Si ustedes genocidas quieren usar las armas para reducir al pueblo catalan, no podré impedírselo. Pero no se escude en su Constitución, porque no tiene usted razón.

(segueix)

Es diu (tot i que no està escrit enlloc) que l’ordre dels articles de la constitució castellana correspón a la seva importància. No analitzaré tota la constitució. Però sí els artícles més importants:

Artículo 8.

1. Las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.

Aquest és l’article segons el qual vosté considera que està autoritzat a matar-nos. No obstant, fixi’s que diuen els articles anteriors:

Artículo 1.

1. España se constituye en un Estado social y democrático de Derecho, que propugna como valores superiores de su ordenamiento jurídico la libertad, la justicia, la igualdad y el pluralismo político.

2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.

3. La forma política del Estado español es la Monarquía parlamentaria.

L’article 1.1 diu clarament que el valors valors superiors són llibertat, justícia, igualtat i pluralisme polític. Aquests valors són incompatibles amb una ocupació militar indefinida d’un poble que massivament vol separar-se de castella. Ergo, en virtud de l’article 8 vosté no pot atemptar l’article 1.1

L’article 1.2 diu que la soberania resideix en el poble. És a dir, el poble decideix com fa o desfa, com s’organitza o com es deixa d’organitzar. L’escisió de Catalunya respecte Castella és justament això. Sobirania del poble. En lloc en la seva constitució es diu que aquesta sobirania s’hagi d’exercir de manera unitària. Si una part del poble sobirà vol fer la seva, evidentment, pot fer-ho, perque la sobirania recau en el poble.

Artículo 2.

La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles, y reconoce y garantiza el derecho a la autonomía de las nacionalidades y regiones que la integran y la solidaridad entre todas ellas.

El problema en aquest cas és per a la constitució. És la constitució que es fonamenta en la indisolubilitat de l’estat. No l’estat en sí. Si marxem, és possible que la seva constitució deixi per uns moments de tenir vigència. Res que no arregli un parlament en una sessió plenària.

Si vosté volgués matar-nos en base a aquest article, tingui clar que no ho fa per defendre la indisoluble unitat de la nació si no per defensar un paper. La constitució. Un paper en el que s’estarà pixant pel fet de no respectar-ne l’article 1.

La constitució no garanteix la indisolubilitat de l’estat. Només en basa la pròpia existència.

Artículo 6.

Los partidos políticos expresan el pluralismo político, concurren a la formación y manifestación de la voluntad popular y son instrumento fundamental para la participación política. Su creación y el ejercicio de su actividad son libres dentro del respeto a la Constitución y a la Ley. Su estructura interna y funcionamiento deberán ser democráticos.

Artículo 7.

Los sindicatos de trabajadores y las asociaciones empresariales contribuyen a la defensa y promoción de los intereses económicos y sociales que les son propios. Su creación y el ejercicio de su actividad son libres dentro del respeto a la Constitución y a la Ley. Su estructura interna y funcionamiento deberán ser democráticos.

Dos altres articles que precedeixen al seu i que vosté se saltaria a l’aplicar una visió genocida de l’Article 8. Fixi’s en aquest cas que el respecte a la constitució i a la llei no vol dir en cap cas que aquests dos elements siguin inamovibles. I evidentment, la no inamovibilitat de constitució i lleis també implica que els pasos que aquestes proporcionen per a ser canviades tampoc són inamoviles.

Ara arribem al seu article preferit. Evidentment una ocupació militar TAMBÉ SE SALTARIA AQUEST ARTICLE!!!

Artículo 8.

1. Las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.

2. Una Ley Orgánica regulará las bases de la organización militar conforme a los principios de la presente Constitución.

GARANTIR la soberania i defendre la seva integritat no vol dir IMPOSAR la seva soberania ni IMPOSAR la seva integritat. Hom defen soberania i integritat DAVANT L’OCUPADOR EXTRANGER si el parlament de l’estat ho demana (que és una de les representacions de la sobirania popular) però en cap cas està autoritzat a actuar d’ofici per IMPOSAR soberania ni integritat territorial.

Això queda palés, evidentment, veient el que ha passat els últims anys. Quan Castella i colònies van integrar-se a Europa (i quan poc després es va crear l’Euro) efectivament es va renunciar a soberania (econòmica i política). Fins i tot es va renunciar a l’Article 5 ( La capital del Estado es la Villa de Madrid ), ja que en aquests moments la capital és compartida entre Madriz i Bruseles.

I les forces armades no van fer un cop d’estat. No ho van fer, evidentment, perquè l’Article 8 només els autoritzaria a intervenir per DEFENDRE SOBERANIA, no per imposar-li-la al poble, que és de qui emanen els poders. Exàctament això passa amb la integritat. L’exercit pot entrar en joc quan el poble és forçat (evidentment això només pot ser resultat d’intervenció violenta-forçada extrangera ) a perdre soberania o integritat territorial. Però no pot dir res si és el poble (del qui emana la sobirania) que sobiranament decideix escindir-se.

Això, evidentment, sense tenir en compte que l’article 8.2 diu que hi ha una llei. I en aquesta llei es diu clarament que és el govern el que determina la política de defensa.

No un Coronel assassí.

O sigui, que si és vosté un genocida, com a mínim, no sigui mentider. No ho fa per la constitució. La constitució que ha jurat no només no l’obliga a fer res sinó que explicitament li prohibeix fer-ho.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

El Rescat dura 30 anys

0
Publicat el 29 d'agost de 2012
L’anàlisi que feia Vilaweb ahir sobre les alarmants condicions que el rescat català requereixen és veritat, excepte per un petit detall. Ja fa 35 anys que estem patint el rescat. El fet que haguem de pidolar a Madrid recursos implica que haguem de retre comptes de en que ens els gastem. Sobretot quan Madrid ens els dona de manera insuficient.
Això no és pas nou. És exàctament igual que sempre.
Per tant, en això del rescat, la única diferència és que la Generalitat haurà de pagar uns interessos al lladre.
Però això importa molt poc. Perque al final quan marxem, haurem de negociar quedar-nos una part del seu immens deute. I evidentment tots aquests robatoris estaràn a la llista. Com les despeses financeres associades a la falta de pagaments compromesos per part de l’estat.

Ara bé, aquesta anàlisi només és bona si l’objectiu final és marxar. Perque si ens quedem haurem vegut oli.

En tot cas, el que és important (i en això segurament el PP s’equivoca (com en tot)) és: El dia que no es puguin pagar els sous dels funcionaris perque Madriz es negui a pagar-nos (en forma de rescat o no),  qui consideraran els funcionaris culpable? Castella o la Generalitat?

Si consideren que és la Generalitat… que li demanaran els funcionaris? Que tanqui TV3 per cobrar o que porti el país a la independència per cobrar? Aquest és el tema.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Joan Coscubiela, vas errat.

2
Publicat el 27 d'agost de 2012
Benvolgut Joan Coscubiela,

Ahir n’Oriol Junqueras va fer una proposta en públic per fer una candidatura única a les properes eleccions de cara a proclamar la independència de Catalunya, i de seguida vas sortir dient que NO.

Perdona, però vas errat (sota el meu punt de vista). I et diré per què.

(segueix)

Evidentment hi ha un error de base elemental. No pots piular a twitter sense que s’entengui que estàs representant al teu partit. I no pots piular ràpid un NO sense matissos a twitter sense que s’entengui que el que estàs fent és insultar a qui ha fet la proposta amb una negativa directa.

Quan hom fa una declaració pública com la de l’Oriol Junqueras, la fa per dos motius, bé perquè ha parlat amb uns i els altres i han convingut que és un terreny a explorar, bé perquè ha parlat amb uns i els altres i davant la negativa directa dels dos vol mostrar públicament la desavinença. Si els altres responen NO ràpida i taxativament, és la segona.

Sé que no és així com funciona la comunicació en el món sindical. Però és com funciona en el món de la política.

Aquest país s’encamina inevitablement a la independència. Inexorable i inevitablement anem cap a una independència. No n’hi ha cap dubte.

D’una independència en resulta un estat nou. I un Estat Nou són unes regles de joc noves que estaran en vigor durant unes quantes desenes d’anys.

Bé. Per generar aquestes regles de joc noves no tenim tot el temps del món. Ans al contrari. En tenim molt poc de temps. En tenim poc perquè la independència no és volguda per Castella. I el dia que marxem ho farem traumàticament i amb el que tinguem posat.

No serà violent, perquè serà ràpid. Però serà traumàtic. No tindrem 2 anys tranquils per poder dissenyar una constitució perfecte. Tindrem, potser, 48 hores. El temps just entre que Castella decideixi no pagar-nos un Euro més i que nosaltres solemnement decidim activar la nostra hisenda i desvincular-nos-en definitivament.

Després es dissenyarà una constitució. Però sobre unes regles del joc bàsiques inicials pactades pels que facin el salt.

I aquestes regles bàsiques inicials són fonamentals. Tant fonamentals com ho van ser la distribució del concert econòmic basc a la transcisió. Tan fonamentals com la no llei electoral que ens ha regit des que vam començar aquesta època que han anomenat democràtica.

Davant el desacord, la regla bàsica inicial romandrà. L’status quo.

Qui farà aquestes regles bàsiques? Bé, existeixen dues alternatives.

Pot fer-les CiU i ERC o les podeu fer tots tres.

Si les fan CiU i ERC, el pès de l’esquerra serà totalment descompensat. ERC representa només un 33% de l’esquerra del país i encara podem dir que només el 20% si eliminem el percentatge que només els vota en clau nacional.

El país naixerà desequilibrat. Dèbil.

Si les fan CDC, ERC i ICV, en canvi, el pès dreta-esquerra quedarà equilibrat, ja que el PSc està cridat a ocupar una posició residual tipus PPc en el futur.

Quan es faran aquestes normes? Bé. Poden fer-se als passadissos i entrevistes i entre bambalines. Però el millor lloc on es poden fer, sense cap mena de dubte, és en un acord de candidatura única CDC-ERC-ICV-Altres.

La necessitat d’arribar a un acord electoral, en aquest cas, implica: a) que s’hauràn de resoldre els temes més espinosos. b) que en el cas que no s’arribi a un acord, com a mínim, es coneixeran els punts de desacord que existeixen.

En tot cas, no crec que el problema hagi de ser de noms. I tampoc de programa. Noms i programa no són importants en aquest proper any. El que es negociarà són les bases per les que es regirà el país. I només amb ICV present a les negociacions podrà assegurar que la propera cosntitució del país no contingui alguna referència a la propietat privada o al paper de l’estat que, després, faci mal.

Vostè no vol estar a una llista amb en Felip Puig. Em sembla totalment correcte. Ells no voldran que vosté estigui a l’altra llista. Perfecte. Tots dos fora. Ara discutim l’important.

I no tenim gaire temps. No en tenim gens de temps.

Vosté segurament no se n’adona, perque viu en la realitat que l’envolta. Però li puc assegurar que la manifestació que hi haurà l’onze de setembre serà brutal. Res s’hi haurà semblat mai. Res. Ni el No a la Guerra, ni l’Ernest Lluch, ni el 10J, ni res. I això ho accelerarà tot. Repassi els 10 punts als que s’enfronta Mas que publicava l’Ara.cat ahir i veurà que la millor manera d’esquivar-los és que tot s’acceleri.

Bé, podria dir moltes més coses, com que una candidatura unitària podria incloure Ernest Margall, Angel Ros, Mikimoto i Guardiola. Però això no és ara important. El que és important és que una candidatura unitària implica que les regles de joc s’hauran pactat amb molts i amb molt més temps que si va cadascú per lliure fins al moment final.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Tranquilitat i dil·ligència. El truc per arribar a bon port.

0
Publicat el 10 d'agost de 2012
Noto cert nerviosisme vers al que ha de passar d’aquí a pocs mesos. És normal. Els que fa temps que sabem que aquest vaixell va a la deriva (i que ni tansols ens pertany ja) estem nerviosos ara que ja hem desmuntat el bot salvavides. I frisem per pujar-hi i voldriem que tothom hi fos ja.

Però cal anar tranquils. Dil·ligents però tranquils. No volem deixar ningú enrere. Un cop siguem al bot haurem de remar amb força per trencar-ne les amarres. I necessitem que tothom vulgui remar. Perque si tothom vol remar ni notarem que les amarres hi eren. I si la gent puja al bot no prou convençuda no remaran a favor i encara n’hi haurà algun que remarà en contra.

(segueix)

Tot va com ha d’anar. Quan hom decideix després d’anys i anys entrar al despatx del seu cap amb l’amenaça de marxar si no es cumpleixen les seves reivindicacions salarials, en veritat, internament, ja ha decidit el que vol. És tot un procés. Primer desafecció. Clarificació del que un vol. Després reivindicació. I finalment un doble sentiment, per una banda alegria d’haver estat refusat (deu no vulgui que ens acceptin el pacte fiscal!!!). Per l’altre tristesa d’haver estat refusat (a ningú no li agrada ser-ne) i nerviosisme pel nou i incert futur.
I passen els mesos i hom mira enrere i no enten com va passar tant de temps sense recuperar la dignitat.

Tot això. Tota aquesta barreja de sentiments complexos i contraposats, està passant en el cervell i el cor de tots els catalans. I, de la mateixa manera que en un cervell individual aquesta transcisió vol temps, també el vol en el cervell col·lectiu.

I cadascú rema des de diferents moments d’aquesta transcisió emocional. Molts de nosaltres mai hem estat a l’altra banda. Però la immensa majoria fa només 2 anys que van adonar-se que la seva Espanya era impossible. Com a mínim impossible des de dins de Castella que és el que ara se’n diu.

És veritat que no hi ha temps per perdre. Les coses s’acceleren i tornades les vacances ens trobarem un ERO a Castella. I tenim la oportunitat de fugir, perque si no fugim pringarem. Necessitem fugir. Imperiosament.

Això ho sabem nosaltres i ho sap tothom que està fent el salt emocional.

Però justament perquè ho sabem, és perquè hem de tenir més paciència que mai. Preparem-nos. Organitzem-nos. Perque quan tothom pugi a bord del vaixell de la sobirania plena s’hi trobi confortable i amb ganes de remar.

PS: Per cert. Això que us quedi clarissim. Castella ja ha decidit. Ha decidit uniformitzar-se. Convertir-se en un regne uni-capitalí. Com França. Ja ha decidit. I els thinktanks castellans ja saben que el seu regne passa per deixar escapar Catalunya i Euskadi. No en tingueu cap dubte. No faran res per evitar-ho. No poden i no volen. Evidentment, ho faran a la castellana. Negant l’evidència fins que la evidència els posi a lloc (per sort). Però castella ja ha decidit. Ens deixen anar. No poden fer altri ni volen. El seu país somniat passa per destensionar-lo. I per destensionar-lo necessiten que Catalunya i Euskadi no hi siguin presents. No els funcionarà. Però això ja ho anirem descobrint des de fora en les properes dècades.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Josep Maria Ainaud de Lasarte

0
Publicat el 9 d'agost de 2012
Avui ha mort Josep Maria Ainaud de Lasarte. No en puc dir gaire. Només el record de la veu apassionada, sempre d’home gran, que hom escoltava a la ràdio de petit.
A les 09:51 ho he vist a l’Ara.cat i acte seguit ho han dit a Rac1.

Una trista pèrdua per aquells que ens agrada sentir a parlar del passat. D’aquella època on no hi havia mòbils, ni ordinadors, ni autopistes, ni utilitaris i en molts casos ni carreteres ni aigua ni llum.

(El que segueix és offtopic)

Mirant la portada de l’Ara, molt a baix i amb una entrada més petita (però amb foto), també he vist que ha mort Sancho Gracia-‘Curro Jiménez’.

Saber com situen els diferents diaris les dues morts serà molt indicatiu de quina és la possició en la que es troba el país o com a mínim saber identificar les pedres que ens trobarem al camí.

(segueix)

De moment:

                      Ainaud de Lasarte           Sancho Gracia
Vilaweb               1a noticia                            —
Ara                      2a noticia                         resenya amb foto
El Periodico            —-                            Tercera Noticia
La Vanguardia       —-                            resenya amb foto
ElPuntAvui+         —-                                    —
naciodigital          2a noticia                            —

                 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari