Abstenció

1

Com ja he comentat d’altres vegades, no crec que l’abstenció sigui un signe negatiu en un règim democràtic. Ans al contrari. Crec que ha d’anar a votar aquell que tingui una opinió formada sobre el seu vot, i no hi ha d’anar aquell que no la tingui i voti per votar.

És evident que això és titllat d’antidemocràtic, sobretot perquè el vot no raonat afavoreix a les grans majories.

(segueix)
Crec que el vot de protesta hauria de ser clarament el vot nul, i el vot favorable al sistema però no definit el vot en blanc.

En tot cas, i relacionat amb això, ahir Vilaweb anunciava que l’esquerra aberzale havia demanat una gran abstenció a Euskadi. Com si això molestés a algú.

Si volen molestar algú de veritat el que han de fer és demanar el vot pel PP, i rebentar així el sistema. Com quedaria el sistema si el PP guanya les eleccions gràcies a 5 o 6 diputats falsos atorgats per aquells als que no se’ls deixa votar tot el contrari?

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

I el TGV… per quan?

0

Portem tres mesos parlant del TGV cap a Madrid. Fins i tot els pocs periodistes nacionalistes de la corporació han caigut a la trampa. Però… i del TGV de veritat què?

Quan està previst que arribem a la Catalunya Nord? Quan està  previst connectar Girona amb Tarragona i Lleida? I Girona amb Figueres i Perpinyà?

(segueix)

Si encara parlessin de les grans novetats d’avui, del fet que hem apropat Saragossa a Barcelona, però no. Només es parla de que ara es trigaran 3 hores i mitja entre un punt proper a l’estació de Sants i un punt proper a l’estació que sigui de Madrid. Si fa o no fot com abans.

Ah!! Però es veu que és més còmode!!!

Bé, en aquest cas haguessin pogut comprar els dos primers Airbusos A380 que van sortir al mercat. Si hi haguessin posat només 350 persones ja veuries que còmodes que anirien. Molt més barat i amb el mateix consum energètic. I la mateixa densitat de transit. I a sobre fa tres mesos que aniria!!!

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Si CiU volgués governar Catalunya

5

Si CiU volgués governar Catalunya, què fàcil ho tindria. Només caldria que donés la presidència a ERC i parlessin seriosament amb ERC de quins punts són irrenunciables per fer pinya tots dos a Madrid en aquesta legislatura que ara comença.

Tan fàcil com això.

El discurs estèril de voler fer força a Madrid perquè el ZP li faci el llit al Montilla. A on ens porta? Què queda d’un partit que es diu i havia sigut Nacionalista?

Només queda un partit dretista i… simplement partidista.

I fa molta pena que sigui així.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

TGV a Barcelona

0

El mass media li critica a ERC que es veu que ha canviat d’opinió per pretendre canviar el traçat del TGV 100 metres al sud del projectat.

Què ha canviat des que fa uns anys van donar suport a la proposta? Els esboranys del TGV a Saragossa, l’esborany del Carmel, els esboranys del TGV a l’entrada de Barcelona per Sans. Me’n deixo algun?

Em semblen prou errors “involuntaris” i “imprevisibles” en pocs anys com per considerar la opció mallorca inviable i innecessàriament arriscada.

I ho sento, però no em crec que sigui gaire més car baixar 100 metres el recorregut. És simplement qüestió de testosterona sociata. “He dit això i això és i punt.” Exàctament igual que els que volen criticar amb tanta fermesa.

Mentrestant els jutges no han paralitzat encara el projecte simplement perquè “ENCARA NO ÉS UN PROJECTE SINÓ NOMÉS UN PRE-PROJECTE”, i perquè “ENCARA NO S’HA PRESENTAT L’ESTUDI D’IMPACTE DEL TÚNEL SOTA LA SAGRADA FAMÍLIA!!!”.

O sigui que tota la teoria sociata es fonamenta en que els tècnics els asseguren que se la poden jugar, però quan el jutge els diu ” a veure, ensenyeu-nos els números que ho demostren”, la resposta és…. “Bé, encara no hem fet els números, … però jo diria que aguanta!”

Així que el que em molesta de tot plegat és que se li pregunti a ERC sobre la seva negativa i ERC digui que ho ha fet per coherència.

No fotem. No ho hem fet per coherència. Ho hem fet perquè el projecte és un nyap. I després dels esboranys del Carmel, dels Monegros i de Sans, i de la paralització de rodalies, i la paralització del túnel de la linia 9, no es pot permetre que l’administració i les empreses que se subcontracten juguin amb el símbol més emblemàtic internacionalment del nostre país.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari