President de la República

0

Hi ha dues menes d’independentistes. Els d’ERC i una gran part de JpSí i votants de la CUP, que volem la independència sense importar-nos massa quí la dugui endavant i qui presideixi el govern que la dugui a terme, i CsQeP i els quadres de la CUP i CDC, que posen per davant quí ha de ser el que lideri el procés.

I així estem. Aturats per la incapacitat de formar govern amb o sense Mas.

Ja sabem tots els arguments. Amb Mas correm el risc de perdre una colla d’adhesions i no aconseguir-ne de noves. Sense Mas correm el risc de perdre una altra colla d’adhesions. Dead Lock.

Però curiosament, se suposa que ens encarem a una república, i en una república, normalment, hi ha dos presidents. El president de la república, que fa les funcions de representació internacional i arbritre i el president del govern, o primer ministre, que fa les funcions de cap de l’executiu.

I jo pregunto: No podriem fer al MHP Mas president de la república i a Junqueras (o qui sigui) president del govern?

Ja sé que la legislació actual no permet la doble figura. Però si això va de veritat, d’aquí a uns mesos tindrem un estat independent amb estructura de república i, per tant, amb dos presidents. Cert? Doncs potser el desllorigador podria ser aquest.

Junqueras es converteix en president del govern, i Mas en Canciller Màxim, encarregat d’arribar a acords amb les cancelleries internacionals per a la insercció del nou estat a la xarxa d’estats internacional. Amb poders per fer els acords internacionals que consideri addients. I amb un compromís clar per part de la CUP i JxSí que en uns mesos s’haurà creat l’estructura de l’estat i, per tant, Mas passarà a ser automàticament president de la República.

Generalment les eleccions a president de la república i al parlament s’alternen, cada dos anys o més. Així que l’acord podria fer que al 2017 tinguessim eleccions parlamentàries constituents i al 2019 eleccions a la presidència de la república.

I tothom content.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari