Els vermells de La Vanguardia

1

Els “senyors” de La Vanguardia avui han decidit posar 5 semàfors vermells als 5 consellers d’ensenyament que ha tingut la generalitat els últims anys.

Suposo que és una trista excusa per posar-li un vermell a la Carme Laura Gil. Per independentista.

(continua)

Algú es pensa de veritat que els consellers d’ensenyament volen que els estudiants estudiïn en barracons? O potser que posen menys professors del que podrien perquè són inoperants?

És possible que se li pugui atorgar la responsabilitat a la conselleria de les males notes en Informàtica o en llengua o matemàtiques, però la fallida del sistema en el seu conjunt no és, en absolut, culpa dels consellers.

De qui és culpa llavors? Bé, en primer lloc, de totes totes, la culpa és de la sagnia econòmica a la que fa més de 30 anys que ens tenen sotmesos I SOBRETOT DE TOTS AQUELLS QUE COM LA VANGUARDIA han estat mentint als ciutadans fent-los creure que les coses anaven tant bé.

No senyor, les coses no van bé ara, ni anaven bé fa 10 anys quan CiU i sobretot el PSC ens venien que hi anaven tant.

La opció sobiranista és tan necessària ara com ho era fa 15 anys, quan La Vanguardia, en comptes de defensar-la, es dedicava a considerar-la quasi extraparlamentària.

No depèn dels consellers el pressupost de que disposen per posar escoles i mestres. Depèn de les relacions que establim entre Catalunya i Castella, i de qui té la clau dels diners i de les lleis.

I en això, a dins de Catalunya tenim clars responsables: Tots aquells, com La Vanguardia, que ens han venut que les vaques volen, que amb un expol·li fiscal continuat com el que tenim, podríem tirar endavant sense problemes. Que teníem veu i vot dins un estat castellà que passa de nosaltres.

Això sense tenir en compte que un factor importantíssim del fracàs escolar és la voràgine immobiliària dels últims 10 anys. Què hi pot fer el conseller d’educació si els nens veuen com els seus germans grans poden tirar quantitats increïbles de diners per tunejar els seus vehicles gràcies a treballar de pintors a la construcció?

On ha estat La Vanguardia exigint responsabilitat als governs que han preferit el creixement del PIB davant de la creació d’un país més productiu i més intel·ligent?

Com a mínim, senyors de La Vanguardia, callin. No tinguin la petulància a sobre d’anar donant lliçons de quin conseller ho ha fet pitjor, quan vostès són molt més responsables del que ens passa que els pobres consellers amb pressupostos paupèrrims.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari