Palestins pro assentaments

4
Publicat el 18 de juny de 2007

Ahir per la nit vam tornar a topar de morros amb l’absurda realitat. No sé qui va dir que la realitat sempre superava la ficció perquè la ficció havia de ser “creïble” i la realitat no.

Ahir per la nit, botzines i petards pel carrer feien palès el nivell de contradicció de l’espècie humana.

(segueix)
Com es pot ser tan ruc com per voler que guanyi l’equip que representa aquells que t’agredeixen?

Que han matat històricament la gent del lloc on vius. Que els han robat els territoris que han descobert i els escriptors i pintors que han generat?

Com es pot ser tan pallús com per estar content que guanyi la lliga l’equip que representa la corrupció sense mesura, la re-qualificació tramposa de terrenys de futbol, l’agressió vers aquells que t’envolten i et donen de menjar?

Com es pot ser tan curt de gambals com per alegrar-se que guanyi la lliga l’equip que representa la causa per la que els teus carrers no estan asfaltats, les teves autopistes estan saturades, les vies públiques de comunicació no existeixen, i els hospitals i el transport públic que fas servir no funcionen com podrien.

Són aquests homes de blanc els que representen la capital que et fa tant mal a tu, als teus i a la teva comunitat.

Com es pot ser tan curt de mires com per no entendre-ho?

I sobretot, com es pot ser tan ridícul com per anar alegrement pel carrer, fent sonar la botzina i avisant a tothom que ho vulgui veure que ets el burro més burro de tot el poble. Que no només t’han enredat com a un mico fent-te enamorar de l’equip que representa als que et volen mal, sinó que ets tan absurdament fluix de mollera que a sobre estàs content d’aquesta trista realitat, orgullós de mostrar al món que ets tan patètic que ni te n’has adonat de com t’han pres el pèl.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Les engrunes de CiU (resposta a l’editorial d’avui)

2
Publicat el 13 de juny de 2007

L’editorial d’avui de Vilaweb repeteix els arguments falsos que fa dies i dies els Convergents i els Unionistes van dient, en una estratègia PPera d’inventar una realitat convenient a base de repetir-la una i una altra vegada.

(segueix)
No puc més que respondre una altra vegada a aquesta nova agressió en forma d’entrada al meu bloc.

La veritat, no em ve gens de gust repetir arguments, però no puc restar passiu davant l’agressió que dia sí dia també arriba de les files convergents o dels periodistes que piquen l’ham.

Com fa no gaires dies vaig argumentar en aquest apunt la primera falsetat de l’argumentació és que CiU va guanyar les eleccions i va obtenir més regidors. CDC i UDC tenen diferències de programa i objetiu polític tant o més grans de les que puguin tenir ERC i ICV o ICV i el PSC. El fet que es presentin junts a una elecció no els dona cap mena de legitimitat pel fet que sumats els seus regidors siguin més.

Però a part d’aquest fet, ja argumentat per mi en repetides campanyes electorals on sistemàticament es repeteix la falsa argumentació, el més molest és aquesta idea que rau sota tots els articles d’opinió que es queixen del fet que CiU es mantingui a l’oposició de molts municipis i institucions.

La idea subjacent és que la culpa de que això succeeixi és dels altres partits, que són molt dolents i li volen mal a CiU.

ÉS EXÀCTAMENT EL MATEIX ARGUMENT QUE UTILITZARÀ D’AQUÍ A UN ANY EL PP, QUAN GUANYI LES ELECCIÓNS A LA CORT CASTELLANA PERÒ NO ACONSEGUEIXI FORMAR GOVERN EN MINORIA.

Senyors comentaristes queixiques, si la qualició d’UDC i CDC no aconsegueix arribar a cap mena de pacte amb ERC o ERC i ICV, de quí és la culpa?

Abans d’acusar a ERC de mala intenció calen proves. Proves rotundes, clares i irrefutables. Quina és la oferta que ha fet UiC a ERC en cadascun dels casos?

No val a dir que ens tenen mania, com diria en Rajoy i l’Acebes. Això és una acusació que cal reforçar amb proves. Quins són els pactes que van posar sobre la taula els convergents per intentar obtenir les diputacions? Demostreu que aquests pactes eren millors que els que oferia el PSC. Si no és així, a què ve queixar-se, com sempre, d’ERC?

Si a ERC li ofereixen la presidència d’una de les diputacions, perquè hauria de renunciar-hi si a l’altra banda no se li ofereix?

Els senyors de UiC han de reaccionar. Entendre quina és la seva força en aquesta partida de Monopoli. Es queixen que ERC no els ven Balmes mentre que sí que fa acords amb Muntaner. Senyors, ha arribat l’hora que comprenguin que el preu de les coses no té cap mena de relació amb el cost de les mateixes, sinó que té a veure amb el valor que tenen per al comprador i el venedor.

UiC pot treure demà mateix el molt honorable senyor Montilla de la presidència de la Generalitat del Principat. Demà mateix.

Només cal que obrin converses amb ERC i li ofereixin la presidència al Carod o en Puigcercós junt amb un programa clarament nacional de cara al final d’aquesta legislatura que tot just acaba de començar.

Demà mateix poden obtenir la part del pastís que tant es queixen que no els regalen. Si no ho fan, em sembla molt bé, ja s’ho faran. Potser han decidit que estratègicament els interessa més restar a la oposició. Potser la U de CiU no pot de cap de les maneres arribar a acords amb la E de ERC.

Però si és així, deixin de mentir com ho faria el PP. Si CiU no arriba a acords amb ERC és perquè CiU no vol. Si no compra Balmes és perquè no vol pagar el que sí paga el PSC per Muntaner.

Senyors periodistes, si us plau, analitzin correctament la situació. Demanar una quota de poder per a un partit simplement basant-se en que representa una part significativa del pastís electoral és clarament antidemocràtic. La democràcia es bassa juntament en que el 51% governa durant un temps sobre el 100%, i el 49% es queda esperant durant quatre anys.

Si CiU no està disposada a governar amb ERC, no carreguin les tintes sobre ERC. ERC és un espectador passiu en aquesta història. Només escolta ofertes i escull la que més li convé.

Ara per ara escolta ofertes d’el PSC, regionalista i de centre i de CDC+UDC, regionalistes i de dretes. Si la oferta dels regionalistes de dretes no és clarament superior a la dels regionalistes de centre, és absurd exigir a ERC que trii la segona.

I és insultant per tot aquell que tingui prou cervell per analitzar la realitat política.

Ni ETA estava darrera els atemptats de l’11-M a Madriz, ni el CDC i UDC tenen cap mena de dret inalienable per ocupar les institucions del país. Si les volen han de lluitar per elles. Oferir més que els altres. No ha de ser difícil si l’alternativa és tant horrible com ens volen fer creure.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

La llista més votada

0
Publicat el 7 de juny de 2007

No aconsegueixo entendre com és que tanta gent que en principi es considera prou culta com per escriure opinió política continua repetint la xorrada convergent que el problema de l’abstenció és degut a que “la gent no vota perquè encara que guanyi la seva llista sap que no governaran”.

(segueix)
Com es pot ser tant neci?

En unes eleccions municipals a Catalunya s’hi presenten una sèrie de formacions polítiques, cadascuna amb un ideari o equip de govern diferent.

La gent vota les formacions i d’aquí en surten uns regidors, que escullen un alcalde.

El sistema està molt esbiaixat, perquè en cas que en primera ronda no hi hagi una majoria absoluta de regidors que esculli un alcalde, en segona ronda el candidat de la llista més votada accedeix a l’alcaldia.

En condicions normals la segona ronda hauria de ser per majoria simple, com passa al parlament.

Així, per exemple, suposem que hi ha cinc llistes. Una d’elles és de dretes i s’hi presenten tots els partits de dretes junts, ja que saben que són pocs i si ho fessin per separat alguns dels partits no obtindrien representació. Les altres quatre són d’esquerres i es presenten per separat perquè els seus programes donen més importància a uns aspectes que als altres.

Es fan les eleccions i la llista de dretes obté el 35% dels sufragis. Si s’haguessin presentat per separat el PP se n’hagués dut un 3% i UDC un 4% amb el que en condicions normals, sense “fer trampes”, la única llista de dretes representaria un 28% de l’electorat.

Les quatre llistes d’esquerres s’emporten un 30%, un 18%, un 15% i un 3% respectivament. En total un 65% dels sufragis, dels quals només el 62% obté representació.

A quin cap entra dir que la llista que en condicions normals només representaria al 28% de l’electorat ha de ser la que tingui preferència per formar govern quan el 65% de l’electorat està en contra?

Quina mena de democràcia pretén defensar CiU?

Com és que l’estament periodístico-mediatic no for a parir CiU cada cop que repeteix una bestiesa com aquesta?

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

10.100

0
Publicat el 6 de juny de 2007
Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

ETA ens la bufa

0
Publicat el 5 de juny de 2007

Com sempre dic en aquests casos: Res del que hi ha escrit en aquestes línies ho he escrit realment si és constitutiu de delicte. El text íntegre del meu escrit és el resultat d’agafar el text que hi ha escrit a sota i treure’n tot allò que es pugui considerar enaltiment del terrorisme o qualsevol altre fet delictiu. No subscric res que sigui il·legal. Simplement no ho he escrit. Cal considerar-ho error sintàctic, semàntic o legal. No ho he escrit, ni ho penso, ni ho transmeto.

Només un petit apunt ràpid. He llegit per sobre tots els blocs de mesvilaweb que s’han publicat des de que s’ha fet pública la notícia del trencament de la treva.

Només en Partal en fa menció.

ETA ens la bufa. I ho fa per tres motius.

En primer lloc perquè és una guerra entre Castella i Euskalerria, i per tant, no som part implicada.

En segon lloc perquè la solució al conflicte la sabem i no ens volen escoltar. El conflicte estaria resolt en un minut si el Govern de Castella, a instància dels grups polítics democràtics no violents bascos fes un edicte pel qual garanteix el lliure exercici a l’autodeterminació del poble basc seguint les directrius fixades per la Unió Europea.

Seria molt fàcil de justificar explicant que ETA no pot fixar més l’agenda política de l’estat, i que l’estat ja fa molt de temps que hagués solucionat aquest conflicte si no fos per la violència.

I podrien dir que la unió de la sacrosanta espanya (ergo Castella) ha de ser voluntària de tots els pobles que la formen, i que voler-la forçar és no estimar-la.

I als altres els diríem que la violència va en contra dels seus interessos electorals. Que el millor que poden fer per guanyar vots a la seva causa és mostrar al món com els tracten tot i haver declarat una treva. Com deixen un centenar de pobles sense democràcia amb llistes falses i alcaldies fictícies.

No ens volen escoltar. Ja s’ho faran.

Finalment el tercer motiu per el que ETA ens la bufa és molt evident. En el proper any desenes de milers de persones moriran de càncer, milers d’accidents de circulació, i a mitja dotzena els partirà un llamp. És molt més probable que ens parteixi per la meitat un llamp que no pas que patim un atemptat terrorista a mans d’ETA.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari