ERC, Crítiques i Propostes

3

Després de l’agost arribarà el moment de veritat per a ERC. I les coses no pinten gaire bé. Per això vull proposar una sèrie de punts que crec que s’haurien d’adreçar:

a) Cal reivindicar l’estatut com a propi. És fonamental. ERC va ser la verdadera i única impulsora del canvi legislatiu. ERC va propiciar que el PSC inclogués l’estatut en la seva estratègia per derrocar CiU. ERC va propiciar que tant CiU com PSC reconeguessin que el marc en que ens movíem fa uns anys, que els seus taumaturgs insignes consideràven el setè cel, era un desastre.
ERC va fer del canvi d’Estatut la principal necessitat de la política catalana.
ERC va CREAR el text, l’esperit i el fons del nou estatut. El nou estatut fou el resultat de l’aportació dels altres partits al model que havia dissenyat ERC. És ERC qui havia pensat com solucionar l’exocac en el que ens trobàvem i en va fer la principal aportació.
Si ERC es va posicionar a favor del NO és perquè ERC sap els forats que han quedat en la redacció final del text, els forats que els altres tornen a ignorar mitjançant els seus taumaturgs. És fonamental que ERC, l’única que reconeix obertament aquests forats, tingui prou força per evitar que d’aquí a uns anys ens donem de cap contra la paret per no haver tingut en compte aquestes errades.

b) És FONAMENTAL que quedin clars els grans ESCÀNDOLS que suposadament ha proporcionat ERC al tripartit. Proposo que ERC faci una campanya electoral bassada principalment en els escàndols.
1) Carod col·labora a la desaparició d’ETA.
2) MARAGALL posa una corona d’espines a Carod (potser es poden posar imatges com la del president pujol saltant a la plaça de sant jaume o tota una colla de petites anècdotes irrellevants de tots els partits que no van ser utilitzades amb el mateix nivell que aquesta).
3) ERC i ICV s’oposen a la construcció del túnel de Bracons. Unes fotos de la vall d’en Bas d’abans i d’ara bastaran.
4) ERC i ICV s’oposen a la connexió amb França per Massanet de Cabrenys. Unes imatges d’aquest idíl·lic poble del prepirineu amb una emulació de com pot quedar amb la ferida que hi faran bastaran.
5) ERC envia cartes als càrrecs que ha posat a l’administració per demanar-los el pagament d’una quota: A part d’informar que la querella ha estat tancada, es podrien posar imatges del SALA del PSC. Del 3%. Dels 2 milions d’Euros d’Unió que no se sap d’on venen. Del cas turisme,…
6) El parlament espanyol tanca les portes a les seleccions esportives catalanes. Carod diu que no s’entendria que els catalans donessin suport a Madrid 2012. La caverna fa boicot al cava. En aquest cas no sé com es pot fer, però és important que quedi clar que la mesura presa per la caverna no té res a veure amb les declaracions d’en Carod. La culpa la té la caverna, no fotem.

Tots els anuncis podrien finalitzar amb una mena de frase tipus “Diuen que som victimistes. Nosaltres diem que ens tenen por. Por perquè representem els interessos del poble de Catalunya, de la petita i mitjana empresa, de la cultura catalana. Borden, ergo cavalquem. Miquel de Servent.”

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Les bones Maragallades

0

El que tenen les maragallades, políticament incorrectes és que de tant en tant n’hi ha de bones.

La última, fer coincidir el dia de les urnes amb el dia de les altres urnes, és una de les bones.

Les eleccions que han de venir sembla que podrien ser les més incertes de la última època. Això posa nerviosos als aparells de tots els partits.

Afegir a la incertesa més participació (que és el que se suposa que pot passar si es fan les eleccions el dia 1), és normal que posi histèrics als Madi’s i Barons de tots els partits.

Però per als que ens agrada la política, fer les eleccions un dia entre setmana és com per als que els agraden les carreres de cotxes que es posi a ploure a mitja carrera.

Potser no totes les carreres de cotxes han de ser sota la pluja, però de tant en tant animen les jornades.

Aquestes eleccions estan obertes. I si es fan el dia 1 una mica més obertes encara.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari