Resposta oberta a El Llamp. Aneu errats.

15
Publicat el 1 de juny de 2006

Donat que el meu comentari resposta a El Llamp no apareix en el seu bloc (sigui per un error de mesvilaweb, sigui perquè ha estat esborrat), passo a transcriure aquí la meva resposta. Confio que aparegui a la plana principal de vilaweb junt amb l’enllaç del comentari d’El Llamp.

(continua)

No dubto de la vostra bona fe, però aneu errats. Us posaran al mateix sac que la gent que no va a votar i passaran de vosaltres. Totalment.
És el que volien fer amb el vot nul d’ERC. Per això van passar d’ERC en la tramitació al congrés de l’estatutet. Per això han sonat les botzines quan ERC i l’independentisme català ha modificat el seu “NUL-Sí crític” inicial.
Però a més, I AIXÒ ÉS MOLT IMPORTANT: És totalment fals que aquesta sigui una oportunitat única. De fet, potser aquesta és la ÚNICA OPORTUNITAT en que NO S’HAURIA D’APOSTAR PEL SÍ ENMASCARAT QUE SUPOSA EL VOT NUL i en canvi s’hauria d’optar per un NO.

En primer lloc perquè el vostre 4-5% decidirà si s’aprova l’estafatut o si no s’aprova. I segon perquè el vot NUL PER LA INDEPENDÈNCIA és pot fer en cada elecció.

Jo proposo que responeu al que se us pregunta aquesta vegada: Vol vosté perpetuar l’estatus del seu país amb un estatut regional? NO.

I a partir de l’endemà del 18 de juny, llavors feu campanya per votar JO EL QUE VULL ÉS LA INDEPENDÈNCIA a les eleccions del parlament regional. Potser llavors contareu amb el meu vot.

Però ara, us pregunten si voleu un estatus regional pel vostre país i respondreu que no us atabalin. Això no té cap lògica. Aneu errats.

Sé que és molt difícil, en pic has pres una determinació i has començat a treballar en una direcció, aturar-se per reflexionar si la direcció és la correcta. Però el vostre paper és DECISIU en aquesta opereta. Si us plau. Analitzeu la situació. Veureu que tinc raó.

Als vostres llibres d’història del futur pot sortir que el moment determinant en el que les tornes van canviar és quan el col·lectiu “Vota Independència” va reaccionar i va canviar la seva opció per el NO, responent així a la pregunta que els feien i mobilitzant el 4% de vots que els eren fidels d’una banda a l’altra, tombant per primera vegada l’acceptació de les regles del joc que els imposaven des de castella.

Però si voteu NUL, si no canvieu la vostra posició, als llibres d’història ni tan sols s’explicarà res d’aquest estatut. Simplement serà un tràmit més. Votar NUL és posar-se al nivell de l’independentisme de CiU, que també diu com vosaltres que volen ser independents però votaran Sí a l’estatut que res canvia.

Votar NUL quan us pregunten si la llei màxima del vostre país ha de continuar sent un estatut és com si els votants del Sí sociata promoguessin un vot NUL que digués “Estic totalment d’acord amb aquest Estatut”.

No té sentit.

Bé, només té sentit si sou un submarí del poder establert que intenta evitar el NO.

Però crec que no és el vostre cas, encara que pot ser que sigui el cas de les aportacions “desinteressades” que us facin a partir d’ara.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari