Responsables post Nevada

0
Publicat el 9 de març de 2010

Pobre senyor Boada. Tothom carrega contra ell, pobret. I sense cap mena de dubte és qui menys culpa en té de tot plegat. I els responsables? I els responsables de debó? Tots ben amagadets, que la gent està furiosa. Bé, aquí en teniu una llista, no gaire llarga però important:

(segueix)
Els primers responsables, sense cap mena de dubte, són la gent. Cadascun de nosaltres que vam agafar el cotxe i vam anar a treballar, o quan estàvem treballant i pintàven bastos ens vam mantenir al lloc. Per mandra. Per por. Per mandra i por de dir-li a l’amo que marxem cap a casa, que no hi fotiem res allà ahir. Que ja ho fariem avui.

Per mandra de trobar un hotel o trucar a la familia a veure si ens poden acollir una nit.

Tots els que es van trobar tirats a la carretera, tots, s’hi van trobar tirats perquè es van arriscar a trobar-s’hi. Podriem contar amb els dits de 30 mans la gent que estava a la carretera per necessitat imperiosa. I podem convenir que si només aquesta gent hagues estat a la carretera, els efectius d’urgència els haguessin pogut atendre amb tranquilitat.

No cal que repeteixi el que ha dit la Marta tan eloqüentment: http://www.vilaweb.cat/mailobert/3699605/neu-marc.html

Ara, dit això, queda per explicar com és que cauen linies d’electricitat, com és que es triguen 20 hores en reparar-les i com és que es talla l’autopista i les linies de tren i 200.000 persones es queden sense electricitat.

Qui n’és el responsable de l’estat de les infraestructures? Qui és el responsable de la lenta resposta.

EL responsable de l’estat de les infraestructures és, sense cap mena de dubtes l’estat castellà. On és el delegat del gobierno a Catalunya donant explicacions? És aquest personatge qui ha d’explicar perquè endesa o red eléctrica tenen les xarxes com les tenen, i perquè s’ha invertit tant poc en els trens.

On són els ministres d’industria i d’electricitat i de transports? Són ells els que haurien d’estar donant explicacions de les coses que són de la seva responsabilitat i no el senyor Boada.

Silenci. Ells callen, i el sistema no els demana responsabilitats. Però nosaltres els paguem un 40% dels nostres impostos directament. Si demanem responsabilitats polítiques a la Generalitat, que controla un 30% del pressupost, caldria exigir responsabilitats a qui en controla el 40%. Especialment quan aquesta gent és la responsable de les linies de tren, la xarxa elèctrica i les autopistes.

En segon lloc, on és el molt honorable president de la generalitat? Quan una linia de 250.000 volts cau sobre l’AP7, no pot ser que aquest país hagi de confiar en el pobre senyor Boada, que no deixa de ser un secretari d’Interior.

Perquè el secretari d’interior, la única cosa que pot fer és trucar a Endesa o Red Eléctrica. I demanar-los, si us plau, a veure si poden arreglar el desastre.

I els de Red Electrica li diran que sí, que quan els sembli ja ho faran. Que a Madrid hi ha llum.

Qui ha de liderar una situació de crisi com aquesta és el president, o el vicepresident si aquest últim té assignada la tasca executiva.

És el president perquè és l’únic que pot moure Interior, però també pot moure Justícia perquè li comencin a buscar les pessigolles a red eléctrica, i pot moure en Nadal perquè faci les actuacions d’urgències que pertoquin, i pot moure els departaments que facin falta. Pot dir-li a educació que obri o deixi d’obrir les escoles, per exemple.

Però sobretot és qui té l’autoritat política i moral per trucar a Madrid i dir-los que si no es posen les piles, ja poden convocar eleccions anticipades. O d’adreçar-se als ciutadans i renyar-nos per haver-nos passat pel folre totes les advertències.

En senyor Boada, pobret no pot fer gaire més més del que  fa. Ni tan sols és honorable!!!

En canvi li demanarem el coll a ell, perquè és d’ICV i perquè tots els altres són amagadets darrera seu.

 
b)

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari