La lliçó del Barça Milan

0
Tothom que sortí de veure el partit de la remuntada del Barça contra el Milan estava d’acord amb una cosa. Estàvem exhausts. I és que des del minut 1 no vam parar d’animar. No vam parar.

Tot el camp era conscient de què ens jugàvem i què calia per aixecar el partit. En d’altres ocasions l’equip havia fet figa per un excés de presió al començament del partit. Però no aquesta vegada. Aquesta vegada el públic fou contundent i constant. Cada petit error del Milà el magnificàvem amb grans aplaudiments. Cada petit error nostre era correspost amb crits d’ànim.

Ni un bri d’eufòria. No ens vam permetre ni un minut de cofoierisme. Només una vegada, marcat el segon gol, el públic va cantar “Ser del Barça és el millor que hi ha”, però després, tots a la feina una altra vegada. A animar i pressionar perquè l’equip no li perdés la cara al partit i al rival ni un segon.

Avui he pensat que aquesta és l’actitut que necessitem els que volem la independència d’aquest país. Presió constant. Reconeixent que Castella té les seves armes, antiestètiques i inmorals, però efectives. Que de botiflers en tenim per tot i que molts d’ells acabaran fent algun moviment de traidoria. Però també reconeixent que el partit no s’ha acabat encara. Que si aixequem el peu de l’accelerador, ens cardaran algun contraatac en el que ens faran mal. Però que si ens mantenim ferms i concentrats, tenim les nostres opcions. I no són poques.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

El nostre deure és explicar a la gent d?aquest país

0
*****
Aquest escrit és fonamental. Us convido a que el reenvieu tots i totes, que el traduiu al castella i el penjeu a tots els blocs i twitters i facebooks que pugueu. Sobretot als que arriben a més gent que només als convençuts.
******

El nostre deure és explicar a la gent d’aquest país què signifiquen les retallades de 4500M€ que ens vol imposar l’Estat espanyol. Fem números.

(segueix)

Posem que tanquem tot allò que alguns insisteixen en assenyalar com l’origen de tots els mals: TV3 (235 M€), Catalunya Ràdio (25 M€), el Parlament de Catalunya sencer (55M€), i les delegacions exteriors de Catalunya (2,5M€). Total: 317M€. Encara ens queden 4200M€ per retallar, no li hem fet ni pessigolles als 4500.

Doncs seguim. Què més volen que tanquem, hospitals? Universitats? Posem que tanquem, del tot, la UB, la UAB, la UPC i la UdG (532M€). Bé, encara ens queden 3700M€ per retallar…

Què hem de fer? Tancar hospitals sencers? Posem que també tanquem l’Hospital de la Vall d’Hebron (580M€), el Clínic (441M€), Bellvitge (300M€), el Joan XXIII de Tarragona (111M€), el Josep Trueta de Girona (129M), i l’Arnau de Vilanova de Lleida (139M€). Tots tancats. Encara ens quedarien 2000M€ més de retallades per fer.

Què més voldrien que tanquéssim? Eliminem tot el cos de Mossos d’Esquadra? Eliminem tot el cos de Bombers? O tots dos? Va, tots dos, deixem el país sense ni un mosso d’esquadra i sense cap bomber: 900M€ menys.

Doncs després de fer tot això, encara ens quedarien 1000M€ de retallades addicionals per arribar als 4500M€ de retallades que ens imposa el Govern espanyol. El país no s’ho pot permetre, no ens ho mereixem i seria injust i ineficaç.

El Govern de Catalunya pensa acceptar aquesta imposició o buscarà alternatives, encara que passin per l’incompliment d’aquest sostre injust, ineficient?

La pressió i l’esgotament de les finances de la Generalitat fan cada vegada més necessari fer la consulta el més aviat possible.

Oriol Junqueras

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Preparant Sant Jordi

0
Queda encara un mes i mig per Sant Jordi, molt temps encara per a una societat que viu al dia. Però avui ha sortit al mercat la versió 2.0.1 de l’App per iPad/iPhone “La llegenda de Sant Jordi”.

Com a novetat interessant, ara l’App ha millorat ostensiblement la generació del Video dels dibuixos i ha afegit sistemes per compartir a les xarxes socials, tant els dibuixos pintats amb l’App com els vídeos generats.

Si voleu sorprendre els vostres amics amb un Video pintat per vosaltres o la vostra canalla de la Llegenda de Sant Jordi, la teniu a la botiga d’iTunes.

La Llegenda de Sant Jordi, a la botiga d’IiTunes.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

La lenta agonia

0
Publicat el 1 de març de 2013
Que lenta es fa la agonia d’esperar que la cosa es vagi podrint fins que estigui prou podrida perquè el govern, el parlament i el país reclamin a tothom que deixi de pagar a Castella i pagui a l’agència catalana.

Perquè, al final, aquesta serà la gran votació. El referèndum serà el de la classe mitjana i les classes populars pagant els impostos a la generalitat, contra les classes altes clientelars i els pensionistes immigrants pagant els impostos a Castella.

Tenim un avantatge. L’expol·li tant gran, que només necessitem recaptar un 60% dels impostos per funcionar amb normalitat. O sigui que el vot ponderat s’estableix en el 60%.

Un cop aconseguit aquest 60%, la partida ha finalitzat. Tindrem el dèficit en negatiu i podrem sortir al mercat del deute per construir allò que ens falta per ser un estat.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari