Independència dels Mitjans. TV3 a traïció.

0

M’emprenya haver de despertar-me molts matins amb la dosi diària de manipulació que ens serveix TV3. Avui ha estat un d’aquests dies.

(segueix)

El senyor Cuní ha obert el seu Matí un altre cop amb el tema de la càrrega policial a l’Universitat de Barcelona. Per atacar a ERC i a ICV val tot. Cerquen el cap del Saura a tot preu. Això és una màxima dels que remenen les cireres a Catalunya: La Vanguardia, Er Periodico i la corporacion.

Tot i l’allau de crítiques a l’actuació dels mossos encara no he sentit a ningú que demani explicacions sobre el problema real. Com és que una protesta ciutadana que comporta el tancament d’un grup de persones durant quatre mesos en una rectoria universitària no és escoltada per la conselleria d’universitats? Quina mena de compromisos amb els tancats i la gent que els dona suport han pres les administracions? Quines són les demandes i perquè no són satisfetes?

El fet que els mosos hagin de desallotjar la rectoria és només una conseqüència del problema. El fet que carreguin i algú prengui mal només és una conseqüència del problema. El problema és que durant quatre mesos aquesta gent ha estat tancada reclamant diàleg i els polítics responsables del tema n’han fet cas omís. Aquest és el problema.

Però en tot cas, el més indignant d’avui no és que es tracti aquest detall com un fet d’importància capdal per fer caure en Saura i la policia del nostre país. El que m’indigna i em repugna és l’ordre que en Cuní posa en les seves informacions. L’impunitat amb la que manipulen la informació.

La segona notícia (i encara gràcies que l’han donat) és que han detingut EL CAP DE L’UNITAT CONTRA LES XARXES D’IMMIGRACIÓ de la policia nacional de castella a Barcelona per tracta de blanques i falsetat documental pel cas dels prostíbuls Riviera i Saratoga.

O sigui que per TV3 és més important que uns policies fent una càrrega repartíssin una mica més del compte (per exemple a un periodista que fou prou capullo com per posar-li un micro al tio que estava repartint) que no pas que el cos de policia de castella estigui tant podrit per dins que s’estiguin detenint els comandaments per casos de prostitució i falsetat documental.

Quina vergonya de país.

I encara gràcies que han tingut la decència de fer-ne una segona notícia. A l’avui.cat d’ara mateix l’incident dels mossos és primera i segona notícia i la corrupció generalitzada de la policia del govern opressor és la noticia número 16!!! A la vanguardia els mossos 1, polisia nasioná 20!! El 3cat24 1a i 15a.

Només ErPeriodico avui dona preferència a la notícia de la corrupció policial castellana per sobre de l’incident dels mossos. Això sí, redueixen la importància de les dues notícies. Evidentment.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

La lucumutora negre

0

A la llista de despropòsits que els periodistes en general i els de la corporació en particular ens tenen acostumats, aquest és d’aquells que em reventen. Els senyorets de Catalunya Ràdio, professionals de transmetre informació cultural d’aquest país, estan tan acostumats a informar-nos de tots els grups castellans que actuen a les nostres contrades que no sàben distingir aquells grups que no ho són. Ahir i abans d’ahir dos “periodistes” diferents van anunciar un concert de “La locomotora negra” llegint-ne el nom en castellà. I són els “periodistes” de cultura!!

Clar, com que no toquen flamenc, no poden saber que aquesta formació és catalana.

Callo per no començar a insultar els personatgets aquests que estan tan interessats en socialitzar la seva falta de coneixements.

En tot cas, proposo que La Locomotora Negra es canvïi el nom que fa 40 anys que porten i el substitueixin per el de La Lucumutora Negre. Així per collons els hauran de dir el nom bé a CatRàdio. Encara que el llegeixin en castellà. O això o que es posin a cantar flamenc. Llavors potser els coneixeran.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Lliçó Castellana

0
Publicat el 2 de març de 2009

Estic d’acord en tot en l’article del Viçent Partal sobre la lliçó que ens mostren els castellans, excepte justament en el concepte “Espanyol” que atorga a aquesta actitud.

Si alguna vegada ens n’hem de sortir del carreró on som, serà anomenant les coses pel seu nom. Espanya és un mot català que es refereix a una unió de pobles independents que compartien NOMÉS corona i a més una corona que en molts casos estava per sota dels estaments propis dels països en qüestió.

A partir del decret de nova planta, Castella es va annexionar els territoris conquistats imposant la seva llei i la seva estructura centralitzada en la cort a tots els territoris ocupats. No vivim a Espanya. Vivim a Castella. Espanya és nostra. Els colors vermell i groc a la bandera són nostres, no de castella. El seu color és el lila. Sempre ho ha estat. No els regalem les franges vermelles, ni que siguin només dues. Els nostres simbols són nostres. Espanya i les banderes de pals grocs i vermells són nostres.

Anomenem-los pel seu nom. Recuperem els nostres simbols.

Per cert per qui vulgui saber-ho: Els nacionalistes a Euskadi han aconseguit el 52% dels vots contra el 48% dels Castellanistes. Això sense contar d3m. Si els contem és el 57% contra el 43%. Només 14% de diferència!!!!

I tot i així, el Patxi Lopez es troba legitimat per governar. Si senyor. Amb dos collons. Típic castellà. Una capacitat de viure una realitat fictícia encomiable. Com en Servent deia del Quixot.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari