Porcs, Senyors i l’Honorable … Castells

0

De porc i de Senyor se n’ha de venir de mena diuen.

El que va fer l’Honorable Ministre Castells ahir és evident que no es pot considerar que sigui un acte que el catalogui com “tot un senyor”.

(segueix)

Aprofitar la ineficiència i la inoperància pròpia (del PSC a Catalunya i del PSOE a Castella) per tal de mentir i enganyar la ciutadania parlant de la linia d’alta tensió és més aviat del génere porcí que del gènere homo sàpiens elegantis.

El Ministre Castells amb aquesta actitud és pràcticament indiferenciable del Ministre Castellà Acebes, quan reinterpreten la realitat tant a la seva manera que es fa impossible argumentar en contra, perquè els arguments en contra de les bestieses que diuen són tants i de tanta magnitud que el nostre cervell racional no pot donar-ne un de concret. És bloqueja.

Segons el nostre ministre d’economia, la situació en la que es troben desenes de milers de ciutadans 48 hores després que es produís el tall de subministrament demostra la necessitat imperiosa de destrossar un dels pocs paratges naturals que ens queden per fer-hi passar una línia d’alta tensió.

Au, ja l’ha dita. Coneixedor de la incompetència dels periodistes per desmuntar la tremenda mentida que acaba de dir. Sabedor de la força que exerceix el seu partit sobre la societat catalana gràcies al control de tots els mitjans de comunicació que l’haurien de desenmascarar.

En primer lloc, el problema que va haver ahir a Barcelona és un problema de distribució d’energia, no de generació. Per molt que poséssim 150 centrals nuclears en serie a tarragona o féssim passar 30 línies d’alta tensió pels pirineus el problema continuaria sent el mateix, la gent continuaria sense corrent i els camions continuarien envaint el passeig maragall.

És com voler canviar el contador de casa perquè el transformador del teu portàtil ha caigut al terra i s’ha aixafat.

En segon lloc, dos sistemes de seguretat van fallar estrepitosament, cosa que demostra clarament l’estat deficient de les instal·lacions.

En primer lloc va fallar el sistema que havia de detectar el creuament dels dos cables d’alta tensió que van provocar l’accident.

En segon lloc va fallar el sistema que havia de desconectar la subestació del passeig maragall donat que hi havia una sobrecarrega de la xarxa.

En tercer lloc, i és el més important perquè és el que demana responsabilitats polítiques d’alt nivell al ministeri d’indústria català i castellà, a FECSA-ENDESA i a Red Eléctrica, no pot ser que la caiguda de la subestació del passeig maragall no pugui ser suplida per la resta de subestacions en un termini màxim de quatre hores.

No val a dir que el fet que una subestació caigui és un fet impossible de preveure, perquè no és així. Hi ha mil motius pels que podria caure una subestació deixant-la totalment inutilitzable. Un terratrèmol, la caiguda d’una casa al costat, la caiguda d’una grua, l’explosió de la benzinera de 100 metres més enllà, una manifestació d’ocupes o un incendi a la subestació que pot ser provocat per 300 causes diferents la podrien deixar totalment inoperativa.

Tant aquesta com qualsevol altra. Fins i tot podria ser que fos convenient desconectar-la per realitzar qualsevol tasca de manteniment.

És evident que FECSA-ENDESA, Red Electrica Ezpañola, el Ministeri d’industria de castella i el ministeri d’industria de la generalitat estan obligats a tenir un pla alternatiu per respondre ràpidament a qualsevol contingència que es pogués presentar en qualsevol moment.

Un pla que preveiés la caiguda-desaparició de qualsevol subestació de tot el país i que permeti posar en marxa un operatiu que solucioni l’incident automàticament en qüestió de minuts, i no de dies!!!

Finalment, i no gens menys important hi ha el tema del nostre president. Davant la contingència, qui va posar-se al peu del canó i va solucionar les coses? Com és possible que es triguin 34 hores en fer passar un cable 600 metres per sobre del carrer padilla?

Només és possible perquè el nostre president és un papanates que no va fer el que havia de fer quan un 10% de la nostra població es va quedar sense corrent: Ordenar a les 12 del matí del dia Zero que els mossos aturessin el trànsit a Padilla i que ENDESA hi fes passar el cable i que ni un sol treballador d’ENDESA, RED ELÉCTRICA o els ministeris responsables se n’anés a dormir o de vacances fins que el problema que han creat tots ells no hagués estat arreglat.

Tot això va passar. I la relació d’això amb la MAT és tant remota com ho és la relació de la MAT amb el problema de la sida a l’Àfrica.

De porc i de senyor se n’ha de venir de mena. Quina credibilitat li queda al ministre Castells quan ens vulgui fer creure que el tema de l’estatut evoluciona tant i tant bé? Quina credibilitat li queda a l’Acebes?

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

FECSA: Assumpció de responsabilitats

1

Que salti la llum per un accident determinat a la ciutat és una cosa, que es quedi un percentatge tant significatiu de la ciutat a les fosques durant 24 hores n’és una altra molt diferent.

Ahir, pel que he llegit, la gent va sortir als balcons i a les finestres a fer repicar les paelles i les culleres de fusta. Suposo que tots ells ben emprenyats i enèrgics.

Contra quí feien soroll? Segurament si haguessin sigut conscients de qui n’era el responsable haguessin callat i modestament haguessin tancat la finestra avergonyits.

(segueix)
Sí senyors, ben avergonyits, perquè els veritables responsables del que va passar ahir a Barcelona no són els polítics, ni FECSA, ni ENDESA, ni la macroeconomia ni la globalització.

Els veritables responsables del que va passar ahir a Barcelona són precisament tots i cadascun dels homes i les dones que tant indignats van sortir a les finestres a fer rebombori.

El fet que les inversions en infraestructura elèctrica a Catalunya siguin any rera any d’un 60% del que haurien de ser pel que paguem no és culpa de FECSA o d’ENDESA. És culpa del Senyor Llorenç, que alegrement vota CiU, i del Senyor Perez que tant absurdament vota PSC. Són culpa de pijo-cumba del 1er 1a que vota ICV i es creu ciutadà del món. I del del 3er 3a, que no vota perquè “tots els polítics són uns lladres”.

Aquests són els veritables responsables del que passa a Barcelona. Són ells que han permés que FECSA, ENDESA, El Periodico, La Vanguardia, TV3 i la Cort Castellana els venéssin la moto que tot anava tant bé.

Els que no han volgut escoltar als que alarmats els deien que miressin els números, que no podia ser, que l’expoli més tard o més d’hora acabaria repercutint dramàticament en tots nosaltres. Aquests són els responsables últims del despropòsit.

Aquells que han permés durant anys i anys que els impostos de tots els catalans no tornessin al nostre país, sinó que els dilapidés Castella mentre feia créixer amb ells immensos grups de poder que ens controlen. Cadascun d’ells en són els responsables.

Els que no exigeixen la independència respecte una castella que ens vol mal. Els que no ho tenen com a màxima prioritat. Els que a les properes eleccions continuaran votant Zapateros o Durans que volen ser ministres del desproposit. Aquests són els responsables del que ens passa a tots.

Els que van de ciutadans del món, com si a ells no els importés que casa seva es quedi sense llum durant 24 hores perquè total, que són 300.000 persones respecte a 7.000 milions?

Aquests són els responsables del que va passar ahir. I van sortir a la finestra a repicar. Indignats. Demamant el coll d’algú. Però no els faran cas, perque els responsables de FECSA, ENDESA, TV3, el Periodico i La Vanguardia tots saben qui és el veritable responsable del despropòsit.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari