No són 16.543, en són 25.540!!

0
Publicat el 22 de maig de 2013
16.543 és la xifra que sutirà a tots els mitjans. És el dèficit de Catalunya al 2010 i suposa el 8,5 del PIB. Això vol dir que estem treballant gratuïtament per Castella cada any i cadascun de nosaltres 1 mes de la nostra vida CADA ANY!!!

Pagant-nos nosaltres la manutenció!!!

Esclavatge.

La magnitud de la tragèdia és tant gran que no som capaços de fer els números com cal. Ens sembla que ja és prou la ignominia i ens quedem a mig camí del càlcul.

Però la veritat és que el dèficit és MOLT PITJOR!!!

I és molt pitjor per dos factors (segueix):

a) El deute i els interessos. Catalunya té un deute de aproximadament 50.000 milions. Aquest deute cal finançar-lo i com que Catalunya no recapta els seus propis diners i a més té un Estat recaptador en contra, impagador i arruinat, aquest deute té un risc evident de no ser cobrat (mentre siguem a les ordres de Castella). El risc és sempre proporcional als interessos que es paguen. En aquest cas, els interessos que es paguen pel deute pujen a 2200 milions (només la generalitat). Crec que aquests interessos del deute pujen a 4000 milions, però no he trobat la dada enlloc. Així que per a ser rigurós farem servir només 2200 milions.
Bé, el tema és que l’interés al que paguem nosaltres el deute és, de promig el 4,4%.  Alemanya, en canvi, paga el deute al 2% de promig i baixant i moltes vegades el paga en negatiu!! És a dir… torna menys del que l’hi desen!!!
Si la Generalitat no patís el dèficit que pateix, els comptes estairen equilibrats. No caldria emetre deute, i el que existeix es podria requalificar. Seria just i raonable establir una llei del nou deute per la qual, en virtut de la nova situació, Catalunya pot cancelar unidireccionalment el deute emeten deute nou. Calculem que, a dia d’avui, el deute nou ens sortiria… a un 1%. Per tant, els 2200 milions que hem de pagar cada any en interessos, els podriem reduïr en molt poc temps a 500 milions.

Dit d’una altra manera. El dèficit ens obliga a regalar 1700 milions a l’any que no faria falta regalar si ens gestionessim i recaptessim tots els nostres impostos. Cal afegir aquests 1700 milions, per tant, al dèficit real.

b) Els diners generen impostos. Els 16543 milions d’euros manllevats cada any, si es quedessin a Catalunya, generarien impostos per als catalans. Quan ens roben 16543 milions, no ens roben només aquesta quantitat. Ens roben també els impostos que aquests diners generarien. Quants impostos generarien aquests diners? Bé, depén de la capacitat recaptatòria de cada estat. Castella és de llarg la pitjor economia a l’hora de recaptar impostos, i només recapta un 32% del PIB en impostos. La mitjana europea està en 39,5% (sumant-hi Castella, …). Els països avançats arriben a recaptar prop del 45% del PIB. Suposem que la nostra agència tributària seria capaç de recaptar un 40% del PIB. Això vol dir que si gastessim els 16543 milions (i els 1700 d’interessos) a casa, generariem 7297 milions més en impostos. Aquests impostos, evidentment, també ens són manllevats. Els diners són gastats en algun altre lloc i tributen en aquest altre lloc i els impostos són cobrats per els altres, que no sóm nosaltres. Cal entendre, per tant, que l’expol·li no és només dels diners que ens manlleven sinó dels impostos sobre els diners que ens manlleven!!!

Total, que si sumem els 16543 milions que ens manlleven, els 1700 milions que hem de pagar perquè ens roben i els 7297 milions que deixem de recaptar i recapten ells perquè ens expol·lien, resulta que en veritat no són 16543 els milions manllevats, sinó 25.540!!

25.540 és el 12,1% del PIB que tindriem si recaptessim els impostos nosaltres (un 13,1% del PIB actual). I suposa que Cada català treballa un mes i mig només per pagar l’expol·li, sense rebre res a canvi, ni tan sols les gràcies ni la manutenció.

UN MES I MIG A L’ANY DE TREBALLS FORÇATS. AQUESTA ÉS LA TRAGÈDIA!!!

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Cap al tancament de caixes

0
Publicat el 9 de maig de 2013
” La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.”

Amb l’article 1.2 de la constitució castellana n’hi hauria prou per legalitzar una consulta. La soberania recau en el poble, no en la constitució. I és el poble qui decideix si es manté formant part d’una única unitat política o se separa en més d’una. L’article 1.2 de la constitució obliga a reconeixer que la constitució no hi té res a dir quan el poble exerceix la seva sobirania al marge de la pròpia constitució. Ho diu… La Constitució!!

Davant de manifestacions d’un miió i mig de persones o consultes populars a la majoria de pobles i ciutats de catalunya organitzades per el poble, és evident que “el poble” està exigint prendre una decisió que la constitució castellana, en el seu article 1.2 reconeix que no li pertoca.

(segueix)

Dit això, és evident que Castella no admetrà que la sobirania popular està per sobre de la constitució castellana. Això implicaria tant com reconèixer que són democrates, i no ho són pas de demòcrates.

A Castella consideren que per sobre de la sobirania popular hi ha l’status quo. I és aquest Status Quo que haurem de rebentar quan arribi el moment (i no falta gaire).

Com l’haurem de rebentar?

Bé, tard o d’hora Castella voldrà ofegat la sobirania del poble de Catalunya. I ho farà, o bé il·legalitzant el nostre president o il·legalitzant el nostre parlament. Quan això arribi, caldrà que els rebentem l’Status Quo… fent un tancament de caixes.

Un tancament de caixes no es fa només no pagant impostos. Un tancament de caixes es fa donant-se de baixa de Seguretat Social i autònoms. Donant de baixa empreses solvents i treballant tots massivament en negre. Provocant que les possibilitats recaptatories de Castella a Catalunya siguin molt per sota del que necessiten perquè els números els surtin.

Cal que estiguem preparats. El que ens roben cada any és un 40% dels nostres impostos. O sigui que necessitem que el sotrac sigui molt gran. Un 20% de les empreses o autònoms com a mínim. Hem d’aconseguir que els costi diners Catalunya. Que l’atur teòric s’elevi al 40% amb un munt de treballadors en negre exigint les seves prestacions. Públics i privats.

Pot ser no farà falta usar aquesta bassa. Però estarà bé que cadascú s’informi de com fer-ho, per si el nostre parlament/president o omnium cultural o l’assamblea ens ho demana. Podria ser en qualsevol moment.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Nazisme d’ampli espectre

0
Publicat el 3 de maig de 2013
La cort madrilenya està que trina. Se’ls enfonsa el tinglado i Madrid té les hores contades. Potser les dècades contades. La última (i en vindran moltes més) és acusar-nos directament de Nazis desde la seva televisió pública.

El fet és veritablement curiós. El Nazisme, com qualsevol regim totalitari, es caracteritza per ser de pensament únic. Hi ha explicació única per tot i resposta (única) per a tot.

Com la castella de l’època d’Aznar (i això no vol dir que acusi Aznar de res).

Com deu explicar TeleMadriz que el nazisme català estigui representat en 8 forces polítiques diferents (UDC-CDC-ERC-ICV-CUP-SI-psc) que es porten a matar entre elles per qualsevol altra cosa que no sigui la defensa del dret a decidir del poble i de la democràcia?

Segur que tenen una rocambolesca explicació.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari