SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

UNA “PROMENADE” AMB VILATANS D’AUTERIVE, VILA GERMANA D’ARENYS DE MAR

Foto: Tots al dessota l’entrada de Can Gelpi.

L’any 1982 es va produir l’agermanament d’Arenys de mar amb Auterive. Jo llavors començava la meva carrera d’advocat i vaig entrar a treballar a l’Ajuntament d’Arenys. No coneixíem la mecànica dels agermanaments, però el grup de la petanca, van entrar en contacte amb un arenyenc que la guerra  va foragitar d’Arenys i el va dur a Auterive, en Timoteu Colomer  (En Met) i arrel d’aquest fet, es va produir l’agermanament .
D’aquell agermanament vaig viure moltes anècdotes. La més curiosa fou que, quan els d’Auterive van venir a la nostra Vila, van dur la banda de música. Vam fer cap tots a la Sala Mercè. Autoritats i forces vives. També el sergent en cap  de la Guàrdia Civil. Els de la banda de música ens van voler obsequiar i , cop de batuta del director…. engega l’orquestra i s’afanyen a tocar el “nostre” himne… per ells l’himne espanyol. Ordres de dalt que fes parar l’himne, neguit a la Sala, el cap de la Guardia Civil que s’ho mira…. en fi, no va passar d’un ensurt, però l’himne que sonava el varem aturar de cop. Val a dir que tothom va tenir el seny necessàri perque tot no passés d’una anècdota.
Avui he tingut el goig d’acompanyar una colla de “vilatans” d’Auterive per les nostres contrades, hem anat al Remei, passant pel Cementiri, l’Hort del Bisbe, i una passada pel Xifré i l’Església, amb la bandereta… crec que han quedat prou imposats que nosaltres som “una republica federal independent”.  Ah! i tot això , en francés…. excuso dir que el meu francés és infecte, però ells, amatents, han anat seguint com podien i gràcies a les bones maneres i bon fer de la Nuri Puig  i l’Alfred Lloret. Si voleu, podeu veures les fotos de “la promenade”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.