SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

EL BOIG DE MATARÓ

Totes les rondalles de Mn Cinto.

I entre totes les rondalles recollides per Mn Cinto Verdaguer n’hi ha una de prou graciosa i molt poc coneguda. “El boig de Mataró” . Que si hi ha havia un boig a Mataró que les feia passar primes a tots els mataronins. I si voleu que us sigui sincer, les feia passar més primes a totes les mataronines.

P van pensar una facècia per tal que al pobre boig el perdessin de vista . I van a veure l’alcalde de Mataró. I per mor de la seva alta magistratura , els ha de lliurar del boig….

I sí!

L’alcalde en pensa una per tal de posar el boig en bon lloc per a ell, i pensa,  per a tots els habitants de Mataró. I el porta cap a Sant Boi…. però , sembla que el desenllaç no va ser l’esperat….

Si voleu, escolteu la contalla clicant aquí!

Apali! a xalar de valent !!

 

 

Publicat dins de CONTES | Deixa un comentari

CONTES PER SANT JORDI A L’ESCOLA INSTITUCIÓ MONTSERRAT SANT JORDI 2017

Imatge: Un instant mentre explico el mercat de Calaf…….

Aquest Sant Jordi, com sempre (menys un any que no hi vaig poder anar) vaig a l’Escola Institució Montserrat a explicar contes i altres galindaines a la mainada que atentament, curosament, respectuosament, any rera any escolten amb una atenció que em corprèn.

Aquest any em varen demanar contes sobre paraules….. ells ja han treballat frases fetes…. i ja em teniu preparant uns bocins de frases fetes de la nostra llengua, tant rica i tant potent ….

Curt de gambals.

remenar les cireres.

Semblar un setciències.

Anar a tocar ratlla….

I com a base em va servir el Mercat de Calaf que és el compendi de totes les paraules (si es diuen bé es un jardí esponerós i si es diuen malament és …. un mercat de Calaf.!)

Si voleu, podeu escoltar la mitja hora llarga dels contes i paraules.

Ah!

I al final, com sempre, em regalen una rosa i com sempre (fa anys que els ho vaig prometre) la porto a la tomba de la rosa del cementiri de Sinera, que vetlli per l’amor de la tomba de la rosa. Que des que unes mans graponeres van treure l’encant de la tomba, només hi ha flors de plàstic!

(La rosa que em varen donar dipositada, el dia de Sant Jordi, als peus de la tomba…)

Si voleu saber la historia de la tomba de la rosa, cliqueu aquí.

Publicat dins de General | Deixa un comentari