SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

LES FEIXES DEL CEL

Unes feixes a Ses Illes….. com les Feixes del Cel…..

Us fa una contalla prou agençada?.

Temps era temps que hi havia un rector a un  llogarret de muntanya, que la seva feina, tot i no ser molt extensa, consistia en preparar les ànimes dels feligresos (llegiu feligreses) per quan arribessin al cel.

I així, de cop, des del confessionari començava a predicar a les feligreses que anaven a confessar-se i els predicava que ell tenia fil directe amb el cel i que sabia que allí hi havia unes feixes importants, molt millors que les que hi havia a la terra. Aquestes feixes celestials, s’havien de comprar des d’aquí a la terra per tal que, en morir, ja les trobéssim conreades quan arribessin al cel…. o sigui : Una ganga , cosa de no dir.

La marieta , cau en el parany i n’hi compra una. El mossèn li fa veure que  n’ha de comprar dues: l’una per a ella i l’altra per al seu marit …. No voldràs, li diu, que el teu marit, per no tenir feixa al cel, se’n vagi a l’infern !

I és així que , per 60 durus , la Marieta va obtenir entrada franca al cel…..

Es clar que quan arriba a casa i li ho explica al seu marit, que arribava d’un llarg viatge , que havia fet per mor d’exercitar la seva professió: MATADOR DE PORCS…..

Quan el marit escolta la facècia que li explica la seva dona, carrega el senatxo d’eines , se’n va d’una revolada a veure el Mossèn……..

I amb els raonaments de consuetud , o sigui, ensenyant-li els atuells que duu al senatxo, li fa:

Què Mossèn ?.

Torneu els calers, o us enllesteixo un viatge al cel , ben ràpid i de forma gratuïta….

Coltell enlaire….

I el mossèn, amolla els 60 durus al bon marit….

Apali!

Si voleu, podeu escoltar la contalla clicant aquí.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JOAN BARRERA: l’HOME, L’ARTISTA I EL MESTRE

 

Amb molt de goig, se m’ha convidat per participar en un acte de justícia: Reconèixer a l’artista arenyenc Joan Barrera.

Es per això que transcric el programa que han preparat, i també enllaço un videu molt ben agençat per la gent de Radio Arenys:

En Joan Barrera i Ferrer va néixer a Arenys de Mar l’any 1872 i morí el 1961, després d’una llarga vida que no sempre fou fàcil.

Va estudiar a Barcelona dibuix, pintura, gravat i modelatge a l’Escola de Llotja. Excel·lí en dibuix i és amb aquesta tècnica que col·laborà en publicacions anomenades d’esquerres, especialment en l’Esquella de la Torratxa. Va tenir un període d’afinitats teòriques amb l’anarquisme i això va fer que se’l relacionés injustament amb el fet del llançament de la bomba al Liceu l’any 1893 tot i ser exculpat de tot càrrec.

Aquests fet el va allunyar de les seves activitats artístiques a Barcelona i és refugiar a la seva vila natal, Arenys de Mar. De caràcter esquerp, tímid i retret va propiciar una obra poc nombrosa però rica en matisos i caràcter.

El 1922 donà classes de dibuix al col·legi Arxer

Cap els anys 1930 freqüentà l’estudi que tenia el seu amic Francesc Arnau al carrer de l’Església número 10 d’Arenys de Mar, on es reunien amb altres amics com Francesc Miquel i Vergés, Subirachs, en Solís, l’Arabia, en Ferran de Pol i altres. Allí es reunien i xerraven, llegien, escoltaven música, dibuixaven… alguns dels models d’aquesta època són ells mateixos. El contacte amb aquests grup va fer que recuperes aquell esperit més inquiet que tingué de jove. Així es lliurà a una gran activitat artística i creativa però curta, ja que es veié estroncada per la Guerra del 1936.
Horari d’obertura:
Divendres, de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre
Dimarts 11 de juliol, de 7 a 8 del vespre
Ruta guiada per la població: Diumenge 30 de juliol, a les 6 de la tarda, a càrrec de Ramon Verdaguer. Sortida del C.C.Calisay (Activitat gratuïta. Inscripcions a la Biblioteca)

L’exposició es podrà visitar del 6 al 30 de juliol de 2017.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari