SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

CONTES I ROSES A L’ESCOLA INSTITUCIÓ MONTSERRAT

0705

Divendres, a la primera hora, i convidat per la Cristina, vaig a l’Escola Institució Montserrat,  a Sants de Barcelona, a explicar contes, com cada any a la diada de Sant Jordi.

El primer any que hi  vaig anar estava esporuguit, m’agrada explicar contes, però la mainada em feia una mica de basarda…

I cà! És el que em fa més goig, explicar contes a nens i nenes ben espavilats i que els segueixen amb molta atenció.

I aquest any, quan ja vaig acabar l’explicació, em van regalar (com sempre) una rosa i un llibre…. i agraeixo molt aquests presents, son molt adients per a la diada.

I enguany em va semblar que la rosa, l’havia de portar al cementiri d’Arenys de Mar,  a la tomba de l’Emilia Rovira de Presas, a la qual, des que algú va transgredir la tradició, només hi ha flors de plàstic. I ho vaig explicar als meus petits oients que portaria la rosa la nostrada tomba i els enviaria unes fotografies com a testimoni.  

010204

I si voleu, podeu seguir les fotografies fil per randa. Aquest matí a bona hora m’he plantat al cementiri i he deixat la rosa, comprovant, que, des que unes mans graponeres van anar contra la història només hi ha flors de plàstic……

I  ho he fet amb testimonis ben honorables…

Ah! I els contes que vaig explicar, els penjaré en àudio aquesta setmana!! I mentre i tant, permeteu-me que agraeixi i feliciti a tota la mainada i mestres de l’escola Institució Montserrat…….. sou molt grans!!!!!!

I si en voleu saber més coses de la tomba de la Rosa, cliqueu aquí,

o a aquí al dessota!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EN JOSEPET (A) DE SANT CELONI

josepet presentacio

IMATGE: Un moment de l’acte de presentació de En Josepet de Sant Celoni de Santiago Rusiñol a la Sala Bernat Martorell de Sant Celoni.

Un goig poder participar a una presentació d’un llibre, ja d’uns quants anys, però d’un prestigi innecessari de lloar. El lloa sol, ell i tota la obra de Rusiñol, tant la literària com la pictòrica….. Però al goig s’hi afegia i es feia extensiu al bon regidor de Cultura de Sant Celoni en Raül Garcia, que va presentar l’acte. D’en Pepus, imprescindible celoní que ens feu un esbós de les estades que en Rusiñol va fer a la Vila, i les troballes que féu en la seva recerca i que ara, després d’escoltar-lo, ens estimem més el llibre i també Sant Celoni. Servidor que abusa  de  la bondat dels celonins que em permeten que pugui participar, ni que sigui d’una manera tan nímia,  del devanir de la història d’aquesta vila que m’ha robat una part del cor. I com a cloenda, escoltar a la Margarida Casacuberta, gran experta en l’obra i vida de Santiago Rusiñol i que ens va, senzillament,  embadalir.

I si ho voleu, podeu escoltar la meva intervenció a l’acte.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VIURE JUNTS

ros sant jordi

I per Sant Jordi ell li compra una rosa……… i li ofereix  una cançó:

T’ESTIMO!

VIURE JUNTS

Com la llum per mirar
i la son per dormir,
com la nit per vetllar
i la pell per sentir.

Com la veu per cantar
i la vida per viure,
com l’aigua per nadar
i el paper per escriure.

Hem viscut junts, ben junts
ara fa ja molts anys,
qui sap què ens portarà,
què ens portarà demà.

Com el foc per cremar
i l’amor per patir,
com l’atzar per jugar
i l’amor per gaudir.

Com l’amor per tancar
i l’amor per fer lliure,
com l’amor per matar
i l’amor per reviure.

Hem viscut junts, ben junts
ara fa ja molts anys,
qui sap què ens portarà,
què ens portarà demà.

I volem viure junts
els temps nous que vindran
i volem lluitar junts
per tot el que hem lluitat.

Com l’amor,
com el foc,
com la veu,
com la llum.

I amb veu manllevada……..

 O escoltar aquí.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA SOPA D’ALL I EL SEU INVENTOR: EL NOSTRE REI EN JAUME

sopa-d-all-2

Imatge: Sopa d’all.

Doncs sí! l’inventor de la sopa d’all va ser, sense cap mena de dubte, el nostre Rei en Jaume I.

Temps era temps que el Rei en Jaume anava per les seves terres procurant divertir-se tot caçant el que se li posava al davant . i entre cacera i cacera, s’allunyava dels seus companys de cacera i percaçava la opinió dels seus governats, fent-se passar per un pocapena que rondava i preguntava que en pensaven del Rei, a qui se li posava al davant. Això haurien de fer els nostres corifeus, de tant en tant dissimular qui son i preguntar que s’en pensa d’ells….. pe`ro bé , no ens allunyem de la contalla….. Quan el rei en Jaume anava perdut per la muntanya intentant trobar algú a qui preguntar, se li fa de nit, i només troba una cabana mig ensulsiada al mig de les boscúries. No cal ni dir que tan gran com era se li havia despertat la gana…. A la cabana troba una pobra velleta esporuguida i li comunica que no te res per a calmar la gana. El rei, busca que buscaràs i troba un rosegó de pa, una miqueta d’aigua, un grapadet de sal i poca cosa més. posa una olla a bullir amb els ingredients que tenia i ja bullint l’aigua troba una cabeça d’alls , i prèviament pelada, la tira dins l’aigua…..

Deixa passar una estona i regira tota la menja , pren un cullerot….. i aquí descobreix la MILLOR MENJA DEL MON.

Es clar que aquest fet va fer perillar el cap del seu cuiner de palau….

I si voleu , podeu escoltar aquesta contalla aquí,

o aquí al dessota…..

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL RUC D’EN PERICO

RUC-BERGA

Imatge: Podria ser el ruc d’En Perico!

Avui una de senzilla….

Veieu com d’una fotesa, a muntanya , tenien la capacitat d’inventar-se una contalla d’un fet sense suc ni bruc.

Això te la nostra terra… per marejar la perdiu, per engreixar el gos i mentre i tant no pixi el matxo, tenim capacitat per inventar-nos una contalla, una rondalla, una facècia per entretenir la gana, però sobretot, passar l’estona que, ultra passar-la el mes divertida que es pugui, es vagi transmetent la nostra manera de ser, de les pedres en fem pans, i de qualque contalla en fem un petit gaudi. Les paraules, les frases fetes i una mica de paciència, podem contar com el Ruc d’en Perico ha costat la gran suma de 30 “durus” !!

Apali, si voleu escoltar la contalla cliqueu aquí,

O si us abelleix , cliqueu aquí al dessota…..

Publicat dins de General | Deixa un comentari