ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA MICA DE COHERÈNCIA

El no de Junts ahir a la Llei d’Amnistia encara que sigui provisional i no crec que eviti arribar al mateix lloc al final, es una alenada d’aire fresc a tanta hipocresia i burla cap a la ciutadania.

Com deia, encara que de moment no crec que sigui definitiu, la desconfiança com entendran se l’han guanyat a pols com a mínim es un ensurt i un canvi respecte a la submissió absoluta d’Esquerra i el seu suport a canvi de res sense remei. Aquesta llei ja sabien que davant les excepcions de terrorisme i alta traició que el PSOE ja havia dit no negociaria, s’amagava la via perquè els jutges espanyols facin anar la seva imaginació desbocada i la repressió segueixi sempre en la mateixa direcció, contra Tsunami, els CDR i persones com el President Puigdemont o Marta Rovira entre d’altres. Crec que es prou motiu per dir no.

De fet, tots coincidiexen i accepten especialment el PSOE que l’aparell judicial no farà cas aquesta Llei, i això que seria un escàndol majúscul en qualsevol Estat vertaderament democràtic. o diuen com si res intentant en el cas del PSOE acusar la dreta del cas, quan ells hi estan igual o més implicats en aquesta causa, ja que formen part del mateix sistema corrupte de l’Estat. Si no fos així evidentment i davant la gravetat ja haurien posat la vista en el tema per corregir aquesta anomàlia, però no ho faran evidentment, ja que no son jutges conservadors o falsos progressistes, es el sistema heretat del franquisme i que forma part de l’ADN de l’Estat amb jutges com Garcia Castellon que seria en un Tribunal com acusat en qualsevol lloc democràtic. Dit això i veient tots els mitjans d’aquí i d’allà parlen de la Llei com si el nom ja fos suficient, i com qualsevol llei el contingut es l’important.

Fa vergonya aliena veure Esquerra mentint i donant suport cec a la Llei amb excuses de mal pagador quan saben dels perills de la mateixa. Ja no dissimulen com intentaven fer abans i s’han convertit en una crossa socialista sense embuts.

Avui mateix el diputat Wagensberg d’Esquerra ha marxat a Suïssa per les acusacions del cas Tsunàmi i la por que te a una decisió arbitrària com ha dit. Això no es normal, i aquesta llei tal com està ara ho facilita sense remei.

De fet si les acusacions de que l’aparell judicial que es confirmen cada dia amb les actuacions d’aquest poder sobre els seus atacs al legislatiu i on ningú pensa fer res, seria prou motiu per abandonar Madrid, però esclar tampoc ho faran, i prefereixen jugar amb les cartes marcades conservant els seus privilegis.

Cal una mica de coherència amb tot, i d’això no anem sobrats.

AVERGONYINT LA LLENGUA

Sense categoria

Com sabem, els nostres partits son simples empreses pel seu lucre i poder alienes al que se suposa seria la seva funció i dependència com es la gent. Ni tant sols la nostra llengua es mereix la seva defensa per damunt dels vots i així vivim situacions esperpèntiques que no haurien de sorprendre a ningú.

De tant en tant veiem fets com la resposta d’un comic israelià amb una actuació a Catalunya i que s’ha fet viral per vergonya aliena nostra. De fet va amb la línia de la idea que bé de l’Estat i de gent no integrada entre nosaltres que creu que el català el parlem per molestar. Aquest artista dins el seu xou i amb conversa amb una espectadora, on li pregunta si viu a Barcelona i la resposta es que malauradament viu on la gent només parla català, a l’interior de Catalunya, ell sorprés li diu que el problema es seu, ja que no pots anar a un lloc i queixar-te perquè la gent parla l’idioma que representa que ha de parlar. Li posa l’exemple, que si va A França, també es queixarà perquè parlen francès. De fet per si no fos poc ella es traductora i el còmic li diu que l’únic motiu pel qual tens feina és perquè ells no parlen anglès. Com podeu veure tot molt surrealista i que nomes passa per les nostres actituds, i sobretot per la desprotecció oficial que patim i la compra de discursos que enlloc del món serien presentables i beneïts pels nostres partits que sempre vull recordar en un Estat independent defensaven el castellà i el català en igualtat d’oficialitat. Com deia aquell no fa falta dir res més.

Uns despropòsits i un auto odi que també veurem en el món del cinema i els premis de l’Acadèmia Catalana, els Gaudi que s’entreguen aquest proper cap de setmana i on encara ningú sap quin criteri s’utilitza per determinar que l’obra es catalana, i malauradament l’essència que seria la llengua no sembla que en sigui un. Hem vist en anteriors edicions on obres en castellà guanyen premis i la presència del català es minoritària sense cap escrúpol. De fet sembla que si l’èquip és català o els diners surten d’aquí ja n’hi ha prou, i això es un altra perversió, que no fa res més que confirmar aquesta despreocupació per la nostra llengua per part del sector públic i on per exemple les subvencions son atorgades sense cap consideració en aquest criteri i així en trobem en publicacions o empreses que menyspreen el català i de pas no compleixen amb les teoriques lleis de fireta que tenim, però tenen premi.

Son nomes uns exemples, però això es el que tenim.

RES DE NOU

Sense categoria

Demà tornarem a veure com els nostres dos partits a Madrid ho tornen a fer. No els preocupa res més que vendre la seva manera de fer política cap a una direcció, quan realment tots veiem que sempre va en la mateixa direcció i no precisament a favor nostre.

De fet amb la votació de la Llei d’Amnistia i la seva excepció de terrorisme en vigor i que el PSOE ja ha dit que no suprimiria, simplement es una llei de Paper mullat on l’altra poder factic de l’Estat, els jutges faran i desfaran per seguir la repressió sense cap entrebanc possible com ja veiem aquestes setmanes amb Garcia Castellon. Una mala negociació i un mal pacte final és el que tenim i això no es de rebut, sobretot pel que ens han venut i pel seu suport incondicional als del 155 encara a canvi de res.

La història està plena malauradament de moments de la història per la vergonya. Tots recordem la votació del darrer Estatut, aquell que avui en dia encara no s’ha posat a votació un altre cop, desprès de ser modificat, una situació esperpèntica a nivell mundial. Com deia en aquella votació amb un Estatut on precisament el PSOE es va encarregar de despullar la llei i suprimir el més important amb el famós “nos lo hemos cepillado” d’Alfonso Guerra van triar el SI jugant a la farsa que els Populars eren els del NO i tornant a ser uns col·laboradors d’aquest frau i humiliació a Catalunya. Recordo quan van investir a la Presidenta del Congreso actual venen que el català seria oficial a les institucions europees i tots hem vist com ha anat la cosa i que el mès calent es a l’aigüera. També recordo l’aprovació dels decrets del Govern de Sanchez amb la propaganda que havien aconseguit el traspàs de les competències d’inmigració per un costat i les de Rodalies per l’altra, i hores d’ara tots sabem que això tampoc es veritat i que quedarà en el calaix de les promeses fetes a Catalunya sense data de compliment.

Ara toca el que ens venien com l’acord més important per posar el comptador a zero amb l’anmistia i avançar cap endavant, i ens trobem que aquesta escletxa defensada per la veu de l’amo segueix allà i serà la pedra a la sabata per seguir inculpant injustament el moviment independentista, i de retruc seguir la persecució a la peça més preuada, el President Puigdemont, i ves a saber anant retorçant la llei fins on arribaran, no hi ha limits com hem vist els darrers anys.

Aleshores sabem del cert que Junts i Esquerra demà també ho validaran sense rubor i amb l’afegit que ens ho vendran com un nou triomf que per si no ho sabieu també serà mentida.

Res de nou.

EL FANG DE L’ESTAT

Sense categoria

Sabem avui que el President Aragonès va ser espiat amb Pegasus per les sospites que dirigia els CDR amb unes proves que fan riure per no plorar i al mateix temps Garcia Castellon segueix fent política intentant per tots els mitjans que el President Puigdemont no pugui entrar a la Llei d’Amnistia amb moviments que en un Estat normal el portarien a ell davant els Tribunals.

Efectivament, el CNI afirma que era coordinador dels CDR, així queda reflectit en la informació desclassificada i així justifiquen el seu espionatge amb Pegasus. De fet la Defensa ha rebut la documentació plena de parts tapades i planes totalment guixades que fan impossible entendre alguns dels paragrafs. Per la seva banda la Ministra Robles diu que tot es va fer amb autorització judicial i per tant amb respecte total a la llei a diferència del Govern Popular. Per la seva banda Garcia Castellon accepta per la part acusació a dos agents ferits a Urquinaona el 2019, tot per deixar el President Puigdemont fora de l’Anmistia i acusat de terrorisme.

Un embolica que fa fort, una persecució desmesurada amb la connvivència de les estructures de l’Estat, els mitjans de comunicació i uns poders de l’Estat completament vinculats i superats que actuen com una Dictadura qualsevol i amb total impunitat i menyspreu a la democràcia més elemental. Res a fer en aquest sentit, ja ho sabíem, l’Estat es el que és i no val cap sorpresa. De totes maneres acusar el President Aragonès de ser el cap dels CDR fa riure per no plorar, precisament amb un Govern on era vicepresident i que va ser part acusatoria en judicis contra membres dels CDR i on el seu partit viu de bracet dels del 155 sense rubor. Les proves ja son esperpèntiques i deixar a la Defensa uns documents on bona part es tapats o guixats no passa la prova del cotó de cap democràcia normal. Ahora el Jutge Castellon segueix amb total impunitat fent política i amb l’objectiu del President Puigdemont al cap sense cap vergonya i traspasant tots els límits davant el silencia i suport dels mitjans del règim i de bona part dels poders de l’Estat.

De fet en una democràcia normal, aquest jutge ja hauri estat inhabilitat i segurament jutjat, però esclar parlem de l’Estat espanyol i el seu curiós règim on el tot s’hi val forma part de l’adn del mateix sistema i on els de sempre segueixen en blanc i negre i sense cap evolució.

El fang de l’Estat.

LA TÀCTICA DE SEMPRE

Sense categoria

La tàctica del PSOE de fer sortir davant l’opinió pública les veus que fan més olor de naftalina per exagerar les concessions i finalment ser la coartada per fer veure allò que realment no es. De totes maneres, no els cal massa, ja que els socis teoricament independentistes ja els fan la feina bruta venen al seu electorat uns fets imaginaris que nomes existeixen en les seves ments i en la tàctica miserable d’aquests partits amb la societat on haurien de passar comptes. En José Antich ens ho explica perfectament i trio coartada.

Page, díscol o coartada?

José Antich

Com que la història recent del PSOE ha estat plena de barons socialistes sempre disposats a fer el paper que actualment fa el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, de díscol, centralista i xovinista, quan es tractava d’assumptes relacionats amb Catalunya, sempre és convenient preguntar-se si aquest nou embat públic és un gest de rebel·lia del manxec o, per contra, els socialistes l’utilitzen com a coartada per acabar pagant un preu més barat.

Perquè les paraules de Page, exagerant l’acord entre el PSOE i els independentistes, i situant gairebé el seu partit fora de la Constitució després de l’acceptació d’unes esmenes a la llei d’amnistia, no mereixen una resposta verbal de la direcció socialista ubicant-lo a l’extraradi del partit. El pas seria portar-lo a la comissió de disciplina per la desautorització permanent que fa dels pactes, que, per cert, bé que ratifiquen diàriament tant al Congrés dels Diputats com a l’executiva del partit els representants de Castella-la Manxa. Com si una cosa fos el soroll públic, que tant agrada a El Mundo, ABC i La Razón, i una altra de molt diferent, jugar més del compte amb les coses de menjar.
Perquè el PSOE sempre ha tingut des de l’inici de la Transició personatges que han despuntat a l’hora de representar aquests papers. Durant els anys de Felipe González es van fer un nom tres presidents autonòmics que van ser batejats amb el nom dels tres tenors. A saber, l’extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra, l’andalús Manuel Chaves i el manxec José Bono. Tots tres sortien amb celeritat a la palestra cada vegada que González tenia problemes per demandes catalanes i el soroll que generaven aconseguia rebaixar les reivindicacions inicials. Zapatero també els va fer servir, perquè els tres tenors van tenir una política longeva, amb l’únic canvi de Griñán per Chaves i amb Josep Borrell tornant a l’esfera política. El de la Pobla, més còmode en alguns moments amb la política del PP o Ciutadans en el tema territorial, sempre ha tingut l’ullal afilat a punt.

Sempre és convenient preguntar-se si aquest nou embat públic és un gest de rebel·lia de García-Page o, per contra, els socialistes l’utilitzen com a coartada per acabar pagant un preu més barat.

Ja amb la generació Pedro Sánchez han destacat, a més de Page, Lambán (Aragó) i Vara (Extremadura). Com que després de les eleccions del mes de maig passat, tan sols Page va sobreviure, també s’ha quedat sol en aquesta croada. Veurem si el PSOE està decidit a tallar-ho en sec i per una vegada manté el rumb, encara que només sigui per necessitats parlamentàries aritmètiques. Els negociadors socialistes saben que tot el que han hagut d’acceptar en l’amnistia, també les correccions fetes en el tema del terrorisme, ha estat fruit de l’obstinació de voler portar al seu terreny els independentistes. Feia molts mesos que els havien posat el redactat final sobre la taula i el ministre Bolaños es resistia a acceptar-lo. Amb aquesta actitud, esclar que ha estat una caixa o faixa per al PSOE. Però n’estaven advertits. Una altra cosa és que fessin com qui sent ploure.

ESTRATÈGIA ESPERPÈNTICA

Sense categoria

Aquest anunci del President Aragonès de remodelació de Govern, que no es tal i de mantenir la legislatura fins al final, crec va en una direcció equivocada i difícil d’entendre sinó es en clau estricta partidista.

Una remodelació que bàsicament dona poder i visibilitat a Vilagrà i Sabrià amb tasques que ja feien i com a promoció del partit sobretot en la tasca de comunicació, però no es una modificació com a tal amb canvis de consellers que coneixem. De fet i com he dit sempre un Govern amb 33 diputats de 135 te una legitimitat dubtosa i per ètica hauria de donar pas a donar la paraula a la societat per ratificar-lo o canviar-lo, ja sabem que la societat pels partits com menys opini millor i molt menys que decideixi.

Apart d’aquest fet objectiu, l’obra de Govern es un seguit de fracassos i cap projecte vertaderament important. Els diversos projectes fallits com les Olimpiades a Barcelona Pirineus o els blindatges de la nostra llengua en diversos àmbits que s’han demostrat totalment falsos, alhora que els anuncis de traspassos com el de Rodalies, que ja sabem que no es tal o els nuls avenços nacionals amb una Taula de diàleg fracassada. Per tant una obra de Govern pobre que ni tant sols te garantits els pressupostos propers i que ha de suar cada nova proposta degut a la seva fragilitat numerica. Son motius més que suficient per donar la veu al poble.

Alhora, la proclamació com a futur candidat al President republicà actual, no te massa sentit si les eleccions son d’aquí un any, sinó es per fer una campanya des del poder i amb el control dels mitjans per revertir les enquestes que els donen un altra disminució important de vot, que encara es podria veure més agreujada amb un hipotètic retorn del President Puigdemont que explica en part la validació per part del partit de la llei d’amnistia i el no esborrar el terrorisme del Tsunami i CDR que impedirà el seu retorn amb seguretat.

Un nou capítol d’aquest baix nivell dels nostres partits que han oblidat els seus compromisos amb la ciutadania per aferrar-se a les seves quotes de poder autonòmic al preu que sigui. Crec que Esquerra s’equivoca allargant una agonia que nomes els pot portar més descredit i cap triomf a presentar que no sigui la propaganda de fets que posteriorment queden en fum com en tota la legislatura.

Una estratègia espepèntica per uns anys polítics molt pobres.

EL FRAU DE LA DEMOCRÀCIA

Sense categoria

La magnitud del frau democratic espanyol no te aturador i ara descobrim com alguns jutges reclamen al Ministre Marlaska desclassifiqui els sondejos de Suarez que assenyalaven a la proclamació d’una nova república espanyola.

Efectivament, jutges com José Castro del cas Noos o Juan Pedro Yllanes fan aquesta reclamació. Se sap que dos anys abans de l’aprovació de la Constitucion española del 78, Adolfo Suarez va fer una sèrie d’enquestes per conèixer quin model d’estat preferia la ciutadania espanyola durant la transició. Aquests donaven un clar resultat per proclamar la Tercera República espanyola, molt per davant de la monarquia que va acabar sent imposada pel règim franquista a la transició. Tots els documents son secrets oficials ben guardats. Aquests jutges balears ja jubilats reclamen el dret de saber aquestes dades, ja que amb els resultats dels mateixó el normal hagués estat un referèndum perquè la societat espanyola decidis el format que volia, cosa que mai han fet, i no tant sols això, sinò que es va incloure la monarquia a la llei de reforma política que es va sotmetre a referèndum el 1976 i per tant l’engany fins avui es que ja s’ha votat.

Jo, francament vull marxar d’Espanya i per tant el sentiment i desig seria igual amb una monarquia que una República, però aquesta democràcia de fireta imposada als espanyols ens porta a descobrir aquests paranys. Un règim franquista i els seus hereus que ho van planificar tot per seguir el règim amb diferents formes, es va anomenar hereu al Rei Borbó i d’esquena a la societat que havia de decidir, es va incloure aquest model d’Estat dins tota la Llei de reforma política per donar a votació i així vendre un pack i amb l’excusa perfecte per dir que ja s’ha votat, quan realment no es així, ja que el model d’Estat es un tema prou transcendental i important per ser una votació nomes d’aquest tema.

De fet les Dictadures, la darrera cosa que tenen el cap es precisament la societat que controlen i imposen el seu mandat, basat amb això i amb aquest canvi per la mort del Dictador purament estètic en questions de poder, el criteri va seguir igual, i així la peça angular de tot el sistema franquista com eren els Borbons van ser protegits i imposats fins el dia d’avui, una piramide on per sota estan les mateixes famílies que controlaven el poder duran el franquisme i totes les seves ramificacions dins les estructures de l’Estat inclosos els partits polítics principals.

El frau de la democràcia.

LA FARSA DE LA LLENGUA

Sense categoria

Veient ahir el documental de TV3 sobre el cas de la petició d’oficialitat de la llengua catalana a la Unió Europea, va quedar molt clar que molts dels protagonistes explicaven un conte que provoca vergonya aliena i vol amagar la realitat.

Efectivament, com es natural, no dubto que hi hagi gent amb tota la bona fe i molta feina darrera com Plataforma per la Llengua, Òmnium o alguns representants catalans en les cambres europees, però malauradament la hipocresia i falsedat de la resta fan que tot quedi tacat. El representant espanyol del PSOE sense cap ganes, igual que el seu partit es va veure obligar a presentar una proposta que no es creia. Curiosament a la penultima reunió no hi havia problemes per arribar a la votació final i a la darrera oportunitat ho van descartar, molt curiós. Van presentar uns informes sense traducció a l’anglès que ningú es creu que fossin un oblit evidentment. Escoltavem veus d’altres Estats preocupats pels costos d’incorporar Català, Gallec i basc, i més enllà que de declaracions seves ens diguessin que serien a carrec de l’Estat espanyol no van ser capaços de posar negre sobre blanc amb un document per aclarir-ho i així veiem sorprenentment com al final de la presidència espanyola de la Unió encara hi havia Estats preguntant per aquesta qüestió. Veiem també els hooligans de Ciudadanos o PP amb absolutes barbaritats sobre que era un tema polític quan son ells principalment que han fet de la seva batalla contra llengua catalana la seva manera de fer política fins hi tot en Jordi Cañas questionva que era igual que ho parlessin 10 milions de persones o 4 en un nou deliri d’aquest personatge. En un moment donat veiem Miriam Nogueras advertint que si ells no compleixen, referint-se al PSOE, nosaltres tampoc i els seus 7 vots deixaran d’estar a disposició, quan hem vist com ha anat la votació dels primers decrets del Govern de Sanchez i que a canvi de res han estat votats. Els incompliments ja son el pa de cada dia i no veiem que aquestes amenaces de fireta es posin en marxa.

Ha passat una oportunitat d’or per la llengua amb la presidència espanyola i com era d’esperar ha volat amb un Estat que no vol aquesta llengua i uns partits catalans còmplices per seguir aquesta mentida. De fet una frase en el documentat desemmascarava la realitat “Un Estat quan entra a la Unió Europea ja porta la seva llengua sota el braç sigui 1,1000 o 1 milio de parlants”, per tant aquest és el camí únic, ser un Estat, tota la resta és perdre el temps i voler seguir un engany que ja fa massa que dura.

La farsa de la llengua.

EL LLEGAT ESPANYOL

Sense categoria

L’Estat espanyol te molt clar que el seu tarannà democràtic es sota mínims i ho demostra a cada pas, podem parlar de la nul·la vocació de que el català sigui oficial a Europa o dels fets dels joves d’Altsasu que ahir en l’obra de Teatre que s’estrenava a Madrid van rebre l’ofensiva en forma de manifestació organitzada per VOX.

Efectivament, Lituània va refermar ahir el seu no a la oficialitat del català amb arguments curiosos i que fan sospitar que el paper d’Espanya i la seva petició de fireta i poden tenir molt a veure. Ens diu que podria provocar un allau de peticions de llengues minoritàries i això ho faria impossible, una predicció que no es demostrable, ja que cada Estat és un món, com exemple ens compara el català amb 10 milions de parlants amb el samogitia d’una part de Lituània, precisament d’on prové el President lituà amb mig milió de parlants. Primera equivocació i encara més quan el lituà, recordo oficial a la Unió Europea es parlat per nomes 4 milions de persones, per tant com argument cau pel seu propi pes. Recordo que cal unanimitat per l’aprovació de la oficialitat i les gestions espanyoles amb informes amb retard i malament no han ajudat gens. Com sabem ni PSOE ni PP no han estat mai favorables, ni ho son, i m’atreveixo a dir que ni ho seran, per tant un nou engany que en aquest cas empastifa altres Estats europeus.

En segon lloc, recordem el cas dels joves d’Altsasu que el 2016 van entrar en una baralla de bar amb dos Guardia Civils i les seves parelles que no estaven de servei, i van ser acusats de terrorisme i condemnats en penes desorbitades de presó. Una obra de teatre ens explica el cas i aquesta setmana s’estrenava a Madrid, per cert amb totes les localitats venudes. VOX ens va organitzar una manifestació davant el Teatre de protesta diuen per la dignitat de la Guàrdia Civil i contra el blanqueig del terrorisme. Ortega Smith ens diu que ningú apel-laria a la llibertat d’expressió si l’obra de teatre fos feixista o fes broma sobre les víctimes de l’holocaust ja que genera odi. Posa límits a la lliberta d’expressió, no tot es acceptable.

Aquest autèntic feixista retrògrad ens vol dir que una simple baralla de bar com moltes n’hi pot haver la qualifiquem de terrorista ja que es veu que els agredits eren Guàrdia Civils i tenen més drets que qualsevol altra ciutadà, barrejar aquest autèntic cop a la democràcia d’un Estat amb tics feixistas enviant a la presó aquests joves i deixant clar que hi ha ciutadans de primera i de segona, com tot bon règim dictatorial o barreja amb les víctimes de l’holocaust, on per cert ell suposo seria part dels botxins.

Sí, es llibertat d’expressió, un dret que Espanya es censurat i combatut, que li preguntin per exemple a Pablo Hassel que compleix condemna a presó.

El feixisme no pot parlar de llibertat d’expressió ni insultar exemples tant tristos com el cas d’Altsasu.

EL PAPER DE CADA ACTOR

Sense categoria

En aquesta sèrie, cada actor fa el seu paper i normalment el gir argumental no canvia. El PSOE fa de PSOE i els partits catalans teoricament independentistes fan d’això, de fer de la teòrica la seva forma d’interpretar la realitat i d’aconseguir nous papers amb el mateix final.

El ministre Bolaños ahir tancava la porta a les esmenes de Junts i ERC per incloure el Tsunami el els CDR a l’amnistia amb l’argument que els delictes greus han d’estar exceptuats. Aquests fets deixen via lliure als jutges espanyols i segons el ministre avalen la legalitat constitucional de la llei. De fet l’informe dels lletrats del Congrés posa en dubte la constitucionalitat i apunta a reformar la Carta Magna per fer-la possible. Sigui com sigui el Tsunami Democràtic, els CDR, el President Puigdemont o Marta Rovira no sembla entraran en aquesta llei i la burla ja comença a ser monumental.

De fet, quan les negociacions per la investidura de Sanchez es van allargar tant i ens deien que la llei d’Amnistia era el debat permanent i que havien aconseguit finalment donar totes les garanties per fer-la possible i donar el vot positiu, ara veiem com era mentida ja que aquests punts tant importants van quedar sense negre sobre blanc i ara vetats pel PSOE com si res. Cada cop veiem com l’abast de la llei és més feble, i si finalment va endavant es pot quedar més gent fora de la mateixa que dins, tota una burla consentida i aprovada pels partits catalans i el seu soci del 155.

Bolaños s’excusa amb la justicia i el fet que els delictes greus han de quedar fora. Suposo que en l’Amnistia més famosa espanyola, com és la del franquisme no la deu contemplar igual i els assassins i torturadors del règim eren uns aprenents comparats amb els CDR i el Tsunàmic, ja se sap que uns contenidors cremats son molt més greus que la vida de les persones.

Crec que el President Puigdemont per exemple no entrarà en aquesta llei i la seva situació seguirà igual, cosa que potser li farà veure la seva errada estratègica, la primera ja va ser la República dels 8 segons i una oportunitat donada a les escombraries, la segona declaració sense efecte amb tota la gent apunt i ara donant aire als del 155 com veiem finalment a canvi de res i aprovant decrets amb un teatre que ja ningú es creu.

El paper dels partits catalans, es d’actors dolents de sèrie B, però segueixen la seva carrera artística com si res.

DIFERENT VARA DE MEDIR

Sense categoria

El dia desprès de veure com Junts i Esquerra presentaven les esmenes per separat a la Llei d’Amnistia, una vergonya amb majúscules, veiem com aquests darrers tenen una vara molt diferent per medir amb qui pacten i amb qui no.

Efectivament, els republicans posen en marxa l’expulsió de la seva líder a Ribera d’Ondara per negociar amb Aliança Catalana. En aquest poble el PSC i ERC tenen els mateixos regidors i Aliança Catalana 1. l’Alcaldia es socialista i ara es pretenia un canvi amb el pacte dels altres dos partits. A pesar que la líder repúblicana del poble parla de la necessitat de canviar el Govern a l’Ajuntament, també especifica que han parlat amb Aliança Catalana, sense entesa encara. La direcció del partit ho considera un fet greu i censura qualsevol contacte amb el que ells anomenen l’extrema dreta i neguen que hi puguin fer cap acord posant en marxa el mecanisme d’expulsió.

És curiós com des del minut zero i amb el boom d’Aliança Catalana a Ripoll per exemple amb un discurs de la immigració desacomplexat i fugint del discurs naif de l’esquerra dissimulant els problemes que en alguns casos comporta, com la reincidència de la delinquència sense cap sanció i apel·lant sempre al respecte i cohesió de la societat sense veure res més i buscant simplement el vot. Com deia el discurs desacomplexat ha estat titllat d’extrema dreta com observem als mitjans públics controlats pels republicans. Una etiqueta per cert que no apliquen als partits espanyols com el que fan de crossa a Madrid a canvi de res, el PSOE. Un partit que va ser còmplice directe del 155 i les actuacions per intentar avortar el referèndum de l’1 O i posteriorment amb la llei esmentada deixar la democràcia en res, un partit que va crear els GAL per exemple, un grup terrorista per lluitar contra ETA amb delictes de sang i que ara per exemple en la llei d’Amnistia i les esmenes presentades ja ha dit clarament que nega treure l’excepció de terrorisme que seguiria implicant per exemple els CDR o el Tsunami Democràtic i que donarà suport a paralitzar la llei davant els Tribunals Europeus, però aquests segons els repúblicans no tenen cap etiqueta i son aptes per pactar qualsevol cosa.

Son les diferents vares de medir dels repúblicans, tot marcat pels interessos electorals i per l’engany a la societat atorgant etiquetes i donant la validesa a les mateixes amb tots els mitjans de suport que utilitzen.

LES CLAVEGUERES SEMPRE SURTEN

Sense categoria

Els papers secrets de l’anomenada Operació Catalunya nomes fan que confirmar aquesta pràctica del Govern de Mariano Rajoy amb convivència amb Fiscals, la policia, mitjans, empresaris i el que anomenem deep state contra l’independentisme i que deixa ben clar de quin Estat parlem quan anomenem Espanya.

Aquesta persecució amb informes policials falsos i falsos testimonis contra l’independentisme, evidentment era sabuda per M.Rajoy, bé crec que ara ja es pot dir que correspon al President Mariano Rajoy i el seu Govern, especialment Jorge Fernández Diaz i que dona idea de la guerra bruta que un Estat sense democràcia pot utilitzar contra la simple voluntat de la ciutadania, i que en un Estat normal suposaria un escàndol amb greus conseqüències amb condemnes i depuració d’una policia corrompuda i uns Jutges del passat.

Sobre el tema, Isabel Díaz Ayuso ens diu que no sap quin és l’interès d’aquestes notícies, i ho atribueixa a deslegitimar el PP, el que significa que callin i nomes puguin governar uns i decidir per tothom. El President murcià Lopez Miras ho justifica dient que Rajoy va posar tota la maquinària de l’Estat al servei de la Unitat d’Espanya i l’interès general de tots els espanyols i poder frenar un cop d’estat a Catalunya.

Realment res de nou, ni res que no es tingui present. Ayuso és fa l’orni, i el seu nul tarannà democràtic fa que trobi normal aquest joc brut contra rivals polítics per eliminar-los. La seva lògica el va un victimisme cap al seu partit i parla de que governin altres per decidir per tothom, potser algú li hauria d’explicar que un Govern fa lleis i gestiona per tothom, els seus votants i els que no ho han fet, es de nivell bàsic de democràcia. El President murcià també troba aquestes pràctiques mafioses normals i tot per la unitat d’un territori per damunt de l’opinió del seus habitants, i s’atreveix a parlar de l’interès general de tots els espanyols que es veu dicta ell. Per rematar el seu tarannà treu les paraules cop d’Estat per definir un referèndum i el poder de decisió de la ciutadania. No hi ha dubte que l’àntic règim li agrada més.

Quan les clavegueres opinen de les clavegueres no hi ha dubte que qualsevol part d’ètica, de democràcia o respecte desapareixen completament. Com deia abans seria un cas que esquitxaria tots els racons d’un Estat normal, cosa que el mateix Sanchez sembla deixa per una Comissió d’investigació que com sabem no comportarà res més que beneficis polítics per cada partit depenent de les conclusions que vagin sortint.

Les clavegueres sempre surten.

LES DESIGUALTATS CREIXENTS

Sense categoria

Oxfam ens explica en un informe recent que els 5 homes més rics del món han duplicat la seva fortuna des de 2020, i per contra gairebé 5 mil milions de persones s’han empobrit en el mateix temps.

Aquest contingut el trobem en aquest informe de desigualtat de l’organització que ha publicat pel Fòrum Econòmic Mundial. Calculen que poden ser necessaris més de dos segles per erradicar la pobresa i parla d’aquests 5 homes com Elon Musk (Twitter), Jeff Bezos (Amazon) o Warren Buffet (inversor) entre d’altres. Ens descriu que la seva fortuna ha passat de 405 mil milions de dolars el 2020 a 869 mil milions el passat curs. Un augment de 14 milions de dòlars per hora per cada un d’ells. Tot molt marejant. Per altra banda 7 de les 10 empreses més grans del món té un multimilionari com a president. A l’altre costat aquests prop de 5 mil milions de persones veuen com la seva pobresa ha augmentat i proposa donar prioritat als serveis públics, una regulació de les grans empreses, eliminar monopolis i impostos sobre els beneficis excessius. De fet com exemple el valor de mercat de les mega empreses es de 10,2 bilions de dòlars i això ès més que el PIB combinat de tots els països de l’Àfrica i Amèrica Llatina.

De fet ens diuen que aquestes empreses creixen a costa de la resta de la població i les desigualtats privatitzant serveis públics i patrocinant l’evasió fiscal per exemple.

El món no va pel bon camí, almenys pel conjunt, i el capitalisme desbocat ens porta a aquestes desigualtats sense fí i en augment. No es pot prohibir l’èxit empresarial nomes faltaria, però si que s’ha de regular la democràcia perquè això no afecti el conjunt de la ciutadania, una empresa no pot se el lobby amb més poder que un Estat, ja que el sistema democràtic s’ensorra i la ciutadania queda indefensa i en mans privades. No es poden generar aquestes desigualtats amb el que suposa. El servei públic patrocinat per la ciutadania ha de ser primordial. No pot ser que un 1% de la població mundial tingui més riquesa que el restant 99%. No hi ha res que divideixi i destrueixi una societat que aquestes desigualtats.

S’ha de tornar la societat al centre del sistema, precisament per gaudir-ne amb els seus serveis pagats amb els impostos de tots i que serveixin per ajudar als que es queden més al darrera i no per cobrir de diners als que no ho necessiten. Sempre hi haurà rics i pobres, però una societat tant individualitzada nomes pot portar a l’autodestrucció del global i amb això no hi haurà ni pobres ni rics.

Per responsabilitat, cal aturar les desigualtats creixents i el sistema creat que els envolta.

EMPRESES MARCADES

Sense categoria

Les peticions que hem escoltat per part de Junts, sobre el retorn de les empreses que van marxar el 2017 pel procés independentista i amb el decret espanyol que els hi va facilitar que precisament vol revertir amb sancions pel mig pel seu retorn.

Aquestes empreses com ara La Caixa o Banc de Sabadell van traslladar les seves seus fiscals anant contra la mateixa societat on feien negoci, i el que és més greu, contra la democràcia, ja que la independència la va escollir i votar la gent majoritariament, per tant no estem parlant d’un cop d’Estat militar, d’una dictadura ferotge o altres similars, sinó la mateixa democràcia que simplement canviava el poder del territori de Madrid a Barcelona. Espanya amb el President Rajoy al capdavant conjuntament amb la violència policial i les clavegueres de l’Estat van aprofitar per intentar fent xantatge en tots els àmbits a Catalunya, i en aquest tant sensible va facilitar el trasllat de les seus d’empreses amb catifa vermella, una actitud més del tarannà miserable espanyol i que en realitat no va ser una mesura que portes moltes conseqüències per Catalunya, ja que la majoria els seus llocs de treball i seus van continuar a Catalunya, excepte la seu fiscal i es va demostrar que altres empreses que es van mantenir fidels com era la normalitat. Els números van ser que de les 5000 empreses que s’especulava que marxarien van acabar sent unes 300 i una part ridícula del total.

Tanmateix, tots els auguris per Catalunya, no s’han complert ja que l’activitat econòmica ha continuat i ha deixat en res la propaganda espanyola. No cal fer cap pas, totes van tenir la seva oportunitat i no entrar en una qüestió política i democràtica. Les seves actituds miserables aprofitant aquest decret espanyol ni han de ser premiades pel retorn, nomes faltaria, ni sancionades.

Aquesta activitat econòmica és lliure i legalment no es pot imposar ni revertir. De totes maneres si quedes una mica de dignitat i desprès de les actituds miserables d’aquestes empreses cal saber quan arribi l’hora qui te avantatges i qui no, cosa que amb la falta de dignitat dels nostres partits dubto que mai arribi a passar, ja que no hi ha mentalitat d’Estat per donar suport a empreses arrelades al país i ajudar a fer-les potents per plantar cara aquests lobbys i siguin una alternativa real per la gent.

Son empreses marcades.

PEIX AL COVE 2.0

Sense categoria

Ahir vam veure un nova obra de Teatre, més aviat una reposició dolenta, amb un final que tots sabem com acabarà, concretament en la via morta de Madrid i en l’oblit d’uns acords perduts en el temps per vergonya nostra.

De fet, desprès de veure el comportament d’Esquerra aquests darrers 6 anys com a crossa socialista sense embuts i sense aconseguir res palpable, apart d’inventar acords que posteriorment hem comprovat que mai seran una realitat, el darrer el traspàs de Rodalies, assistiem a una lògica de dignitat i fermes per part de Junts que va durar fins el darrer segon, on aquesta mena de peix al cove venut ha estat l’excusa per perdre tota la credibilitat guanyada si es que en tenien alguna.

Aproven els decrets de Sanchez amb la seva abstenció, i ens venen que han acordat suprimir el punt de la llei d’amnistia que quedava paralitzada pels Tribunals Europeus, de fet avui fonts socialistes ja ens diuen que qualsevol prejudicial presentada al TJUE farà que es paralitzi la llei que pot anar per uns quants anys. Ens venen que han aconseguit el traspàs de le competències d’inmigració a bombo i plateret, de fet Bolaños refreda la qüestió dient que serà via una llei orgànica que encara s’ha de desenvolupar i sense detallar les competències que es traspassaran, és a dir una lletra petita que ja sabem per experiència que acaba sent un engany com ja en tenim molts exemples, quedant nomes el titular. De fet ningú crec que es creu que Madrid ens donarà el poder sobre immigració. El tema de la publicació de les balances fiscals, ja ens diuen que no ho faran i en tot cas seran per totes les comunitats com fa cada administració, i per cert si les publiquen, Catalunya tornarà a veure aquest espoli econòmic i fi del tema, res de nou a l’horitzó.

En definitiva, un sainet per crear expectació a l’espectador i on el guionista s’ha quedat sense idees al final. Des de diferents vies els dos partits catalans arriben al mateix final, un suport a canvi de res, apart del manteniment del seu partit per damunt de la societat catalana. Tornem abans del 2017 i on la independència queda guardada en un calaix per molt de temps, la societat enganyada i l’autonomisme de sempre atrapant aquests partits sense cap aspiració real de plantar cara.

Un peix al cove 2.0, però ara amb pinta de peix bullit.