SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

SANT ROC! SANT ROC! SANT ROC!! UN SANT PER A GUARIR LA PESTA

FOTO:Sant Roc a l’església de Tordehumos.

Ja m’haureu llegit que Sant Roc, el Sant nostrat i sinerenc (que ens va guarir de la pesta), està a tot el territori de l’Espanya de les Espanyes, a més a més de ser el nostre Sant Estimat i segon patró de la Vila d’Arenys de Mar. (busqueu-lo pertot arreu, fins a Galicia i tot)
Com que darrerament he sentit a explicar moltes i moltes coses de Sant Roc, no sempre encertades, m’ha semblat que, abans de la nostra festa dels Macips i del Vot de Vila, no estaria de més explicar la Història d’aquest Sant francés (No home no, Sant de la Corona d’Aragó!!!!) Ja sabeu que Sant Roc va néixer a Montpeller, o sigui com el nostre rei en Jaume i per mor del casament del nostre Rei en Pere amb la Maria de Montpeller, (pares del nostre Rei) per un temps, Montpeller va pertànyer a la Corona d’Aragó. I fou llavors que nasqué el Sant.
I doncs que us pensàveu!!
I essent com era molt bon noi…..  i va esmerçar tota la seva vida a guarir els pobres, quan va arribar la pesta a la Toscana va continuar fent la mateixa feina fins que ell mateix va quedar empestat…. I gràcies al gos, va poder subsistir i ajudar a tothom qui li ho demanava.
Per això el dia 16 d’Agost és Sant Roc  i el dia 17 a molts indrets de Catalunya (Barcelona inclosa) temps era temps que celebraven Sant Gos. Sense anar més lluny a la plaça Nova on hi ha la capelleta de Sant Roc, (Bé ara no hi ni capelleta ni res, només la imatge del Sant encastada al capçal del carrer del Bisbe….)
Ah! i fixeu-vos si està a tots els llocs el nostre Sant que fins i tot a Tordeshumos un petit poblet de Valladolid… allí encofurnat en una església llòbrega el varem trobar, tot cercant i cercant!.
Si voleu veure més Sants Rocs de la Rioja, Lleó i altres indrets, cliqueu aquí.
Si voleu, cliqueu aquí o al dessota per escoltar la vida del Sant.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.