LA LLEGENDA DEL DRAC DE VILARDELL A SABADELL

FOTO: Detall de l’esgrafiat de la façana de l’Església de Sant Celoni.

Un goig: Els amics de l’Aula d’extensió universitària  de Sabadell per a la gent gran,  em varen convidar a fer la xerrada anual a les seves aules. Son molts i s’han de fer tres vegades.
Avui he tingut el goig de poder explicar la llegenda del Drac de Vilardell, amb una versió més ampliada a la que faig sovint per la radio. Avui es tractava de fer un petit experiment que, penso, ha sortit prou bé.
Varem pactar que explicaria la simbologia del nostre imaginari popular. Però per a fer-ho em basaria, majoritàriament,  en la llegenda del Drac de Vilardell. (per a mi la llegenda més ben girada del llegendari català) . I per tant, de primer havia d’explicar la llegenda i després explicar la simbologia.
Encara que la llegenda ja la trobareu en un altra lloc del meu bloc, aquí la podeu trobar completa.
Més endavant us enllaçaré la xerrada de després, o sigui, de la simbologia de la llegenda.
Si voleu escoltar la llegenda in extenso, podeu clicar.la aquí.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONFERÈNCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari