SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

LA RENGLERETA VISCUDA

Foto: Onzena estació : Jesús és clavat a la creu.

A l’hora petita, com marcava la consuetud. Día rúfol, ventijol mariner que esmolava els rostres, tots… l’un darrera l’altre, en renglereta,  cap a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar.
Entrada pel portal xic, el portal de Sant Elm, el nostre Sant mariner… Tots als bancs de l’església.. a l’altar els portants del Sant Crist amb les vestes lluentes, imponents.
Ressona el cant: Per vostre passió sagrada….
I al temple  tots congregats,  menestrals, mestresses de casa, algun jovincell, lampistes, pagesos, pescadors, peixateres, paletes…. tot el poble amb la serenor que mereix l’acte. I amb l’acte renovellem la tradició,  potser alguns sense saber-ho:  fem alló que ens  han llegat els segles, des de 1767, cada any de cada any, en renglereta, desgranant els misteris del Viacrucis, pujant carrer de l’Església amunt, fins al Calisay, travessant la riera, fins el convent…
Recolliment, cants, petites salutacions al veí o veïna que feia temps que no veies. Presències notables… (estem en pre-pre campanya electoral) , i potser també absències…
Tot amb tot, qui hi ha volgut ser, ha renovellat la fe, el recolliment i la tradició.
I que sigui per molts anys, i si voleu veure algunes fotografies, cliqueu aquí.


  1. que no hi manquin les “Presències notables“! [I algun sommia-truites encara dirà que el nacionalcatolicisme ens ha deixat].
    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.