SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

FUTUT BURRU !!!

Foto: L’espasa de Sant Martí, en una fotografia de fa pocs dies, feta pels bons amics Pep Tarragó i la seva dona, la Pepita Caballé.

No fa massa dies, em vénen a veure en Pep i la Pepita. Em renyen (ells ho fan sempre amablement) perquè la setmana anterior m’havien trucat des de Paris, tenint davant d’ells l’Espasa de Sant Martí. la nostrada espasa de la llegenda del Drac. Si voleu,  podeu veure les fotografies que van fer….

Ho sento… quan em van trucar no em van trobar. Ells condolguts per mi, perque tenien al davant l’espasa….

M’expliquen que l’espasa està bellament exposada al Museu de l’Armée de Paris…. I al costat una bonica explicació de la mateixa (tota ella extreta del llibre de Martí de Riquer “Llegendes històriques catalanes” un exemplar del qual els vaig portar personalment a la direcció del  Museu i els vaig explicar el que en sabíem nosaltres de l’espasa….)

Ells, els dirigents del Museu,  em van facilitar el que tenien: un expedient petit, esquifit, en el que no hi havia ni una dada històrica….

En Pep , fotetes:

No,…. és clar…. com que els vas explicar tan bé la història… han enllustrat l’espasa, li han posat un bon embolcall i ara la tenen com en un altar. Fa goig, ella soleta… les altres espases adotzenades, totes ficades en un expositor comú…. Però la nostra no… ara en saben la història, i l’expliquen , i la llueixen….

-Home…     Que li responc… doncs mira, ja m’agrada que la tinguin tan ben abillada….

-Si, si, si   Que respon en Pep…. Futut burru!.. Que gràcies a tot els que els vam portar fa anys, han descobert que tenen una joia… i ara que?… ara no ens la donaran mai…Han descobert la seva vàlua… i tot, com?… doncs perque nosaltres els ho vam explicar!!!

-Home…. que li responc amb un fil de veu…. Però l’espasa la tenim lluent i esponerosa al Museu de l’Armée a París, per qui vulgui anar.-a a veure.

(si voleu escoltar tota la historia de l’anada a Paris l’any 2001, podeu clicar aquí).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.