SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

AUSTRACISTES A GIRONA…. (I A ARENYS….)

Imatge: Un austracista ben rar….

Fi de setmana ben profitós…. Hem pogut gaudir de Girona en flors….. Ens hi va portar el fet d’anar a explicar el testament sacramental (una figura jurídica avui ja en desús), però amb la seva càrrega sentimental: era un testament que només podíem fer, els ciutadans de Barcelona i els habitants de l’antiga Diòcesi de Girona). O sigui, també els d’Arenys… 
I vaig anar-hi a cercar l’altar, davant del qual, els de la diòcesi de Girona podíem adverar l’aital testament.

El vaig trobar, però ja ho explicarem un altre dia ….
Avui el que us voldria exposar és  el fet de, com determinades persones, interpretàven els símbols de l‘àguila bicèfala. O sigui el símbol dels austracistes…..
A Arenys, que n’hem estat pioners en descobrir aquest símbol i que el lluïm a les nostres portes (els més importants al Carrer de l’Església).  en som molt sensibles.
I mireu, aquest fi de setmana hem pogut comprovar una porta, ja vetusta, amb un pany tot pintoresc i prou explícit del tarannà del propietari de la casa (per altra banda amb un nom ben “rimbombant” a la ciutat de Girona).
A la porta de l’immoble,  un bon exponent de l’àguila bicèfala,  pany ben esponerós i sense cap mena de dubte que l’estadant de la casa professava una fe austracista digna d’elogi …. si no fos que….
Si no fos que, potser pensant que havia comés un pecat de lesa pàtria i massa important i potser els borbònics li podrien portar problemes, doncs aixó…. vinga, …. li col.loca la corona de la flor de Lis, o sigui el símbol dels borbònics….
A Castella en deuen dir: A Dios rogando y con el mazo dando..
I nosaltres en diem un ciri a Déu i un altra al dimoni…. no fóra cas….
Però els d’Arenys no ho tenim pas millor….
Sinó fixeu-vos a la portalada del prohom Josep  Baralt, creador de l’escola de Pilots …. a la portalada hi ha el pica-porta de la dreta un bell exponent del símbol austracista, però el pany de l,esquerra un exponent del símbol borbónic….
Ai! el prohom Baralt!!!
Això…. No prenguéssim mal……
Si badem, en podem descobrir de coses!!!!!!!…….

Mireu un petit grapadet de retrats….


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.