L’ASTÚCIA DEL RECTOR DE VALLFOGONA

rector vallfogona

Imatge: El rector de Vallfogona.

Avui una altra del rector de Vallfogona:

Ja ho sabeu, d’aquest gran poeta del barroc, que ha passat a la història per ser un bon faceciós i un bon faldiller….i també…… un bon poeta…..

I aquí us expliquem com essent robat (dalt del ruc) per uns malànimes que l’aturen, li prenen tot, inclusiu el ruc, però li fan prometre que en cap cas ni en cap circumstància dirà el que li ha passat a cap home ni a cap dona. Que allò és un secret estre el lladregots i el pobre mossèn.En definitiva…. que no els delatarà a la justícia…..

I tal dit tal fet. Però un dia els lladres entren a missa d’onze a l’església de Vallfogona, oficiant-la el mateix rector…..

I aquest se les engipona per a poder senyalar els lladregots per tal que l’autoritat els detingui.

I com que és un mossèn, ho esventa als quatre vents, sense però trencar el jurament de no dir-ho a cap home ni a cap dona…

I així ho fa.

I si voleu escoltar la contalla, cliqueu aquí,

O aquí al dessota!

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari