PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ESCOLLIDA PELS DÉUS

Foto: Amb el bon amic Martí Monclús i la Maria Carme Roca, autora del llibre.

Avui a l’Ateneu de Sant Celoni he tingut el goig de presentar el llibre de Maria Carme Roca:  Escollida pels Déus.
Un goig, de veritat.
Si voleu, podeu escoltar la presentació que us enllaço.
Un llibre de claror. Un llibre on la claror traspua a qualsevulla de les seves pàgines. Ull! que la claror no és el mateix que la llum: la llum te l’efecte de la foscor inserit en ella mateixa. La llum toca el que veu i l’anvers desprèn foscor. Doncs no: el llibre de Maria Carme Roca desprèn  claror…
Els personatges alimenten la seva pròpia llum. Es un espai de claror.
Es un espai on, encara, trobem la lírica com a fil conductor de la pròpia essència de la novel.la. Quin goig endinsar-se a la claror del llibre i gaudir, per uns instants, de l’altra dimensió de la llum: la claror que ho embolcalla tot.
Llegiu-lo : Val la pena.
I si voleu, escolteu la presentació.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONFERÈNCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ESCOLLIDA PELS DÉUS

 1. carme diu:

  El llegiré. M’agrada molt aquesta definició de ‘claror’.
  Salutacions des de Vic 

 2. El goig ha estat meu, Ramon, per la presentació de luxe, generosa i sàvia, que vas fer de la meva “Escollida pels déus”. M’honora i satisfà que diguis que el meu llibre traspua claror, bella qualificació que m’ompla com escriptora. Gràcies.

 3. Mart diu:

  Gràcies Ramon una vegada més per el temps que ens dediques i per la teva vibrant i sabia oratoria que va encandilar a molts dela presents a la sala.
  Una abraçada

  Martí

Deixa un comentari