ARTUR MAS & OTGER CATALÓ (ELS NOU BARONS DE LA FAMA)

Foto: L’Artur Mas amb les nou senyeres.

Ai! que no vull esguerrar la guitarra a ningú… L’Artur Mas, en ser preguntat del  perquè de les nou senyeres que presidien el darrer acte … i no un altre número? va respondre,  amb un somriure murri,  que l’endemà de les eleccions desvetllarà el secret…
I jo no vull passar per llest, però com diuen els italians:”si non e vero é bello”, voldria pensar que les nou senyeres tenen a veure amb la llegenda de l’Otger Cataló, (els nou barons de la fama).
Ja sabeu, l’Otger, guerrer vençut es retira al Montgrony a guarir-se les ferides que li ha fet l’enemic… quan sembla que està millor,  vol fer arribar als senyors de la terra baixa: Cervelló, Anglesola… i altres fins a vuit, per tal que l’ajudin a reconquerir el seu territori. Un gos gànguil enardit pel corn del seu amo, es llença terres avall per avisar-los… i es concentraren a Ripollés i d’allí en va sortir, segons la llegenda, Catalunya (derivada del cognom Cataló… )
No se si els de Convergència han tingut en compte això… Si de cas, molt bé pel qui hagi tingut la pensada…
Entre tots hem perdut el valor dels símbols… Potser fóra hora que els retrobéssim… És molt senzill, molt ilustrador i molt necessàri.
O us penseu que és gratuit que Sant Jordi llueixi llança, o que el senyor de Vilardell porti un arnés com un mirall, o que Sant Antoni de Pàdua , patró dels paletes, porti un síngul amb tretze nusos…o que els màrtirs portin la palma del martiri…
Apali. repesquem els nostres símbols.
I si els de Convergència no volien fer tanta forrolla, és igual, perquè algun significat o altra deuen tenir les 9 senyeres….
Em doldria que no en tingués cap.
Apali… una forta encaixada de mans (amb la destra, que és prova inequívoca que no penso treure l’espasa!).

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en TASTS DE VIDA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a ARTUR MAS & OTGER CATALÓ (ELS NOU BARONS DE LA FAMA)

  1. Gerard diu:

    Bon dia, què potser són les nou victòries electorals que haurà fet aquesta coalició des de l’any 1980?

    Salutacions.

  2. carme.laura diu:

    és ben trobat. Gràcies per haver-nos explicat una llegenda poc o gens coneguda (jo no la coneixia). Enhorabona pel bloc!…Cordialment.