SANT FÈLIX I SANTA AMANCIA, SANTS DE SINERA

Foto: Goigs de Santa Amancia d’Arenys de Mar.

I si tots els sants tenen capvuitada, totes les festes majors tenen el segon dia de festa. I a Arenys, el segon dia és Sant Cristòfol ( que no te res a veure amb Arenys de Mar) i Sant Fèlix que sí. Aquest si que te a veure. De la mà del nostre Bisbe Pascual, hem tingut el seu cos incorrupte per durant molts i molts anys. Només la maltempsada del 36 ens va fer perdre les relíquies. Però si bé qualque arenyenc haurà sentit parlar de Sant Fèlix, no crec que hagin sentit parlar de Santa Amancia, una santa, de la qual també varem tenir les relíquies, per durant molts i molts anys a l’oratori de casa del Bisbe Pascual, avui “Can Manel el recader”. Casa propietat del meu gran amic Manel Torrents, on han fet una bona rehabilitació pels segles dels segles.
Apali, si voleu, podeu escoltar la història d’aquests sants arenyencs….. .

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari