EL GARREPA, EL FLASSADER I LA MARE DE DÉU

Mare de Déu

Imatge: Mare de Déu de l’Absis de Santa Maria del Mar.

Avui una de barcelonina!

De quan un garrepa que vivia al carrer Flassaders es robat, saquejat, i assassinat per uns malfactors que sabien que, de ben segur, guardava molts cabals a casa seva.

Tan forta fou la batussa, que un flassader que vivia a prop del garrepa, en sentir els crits del pobre home , hi va tot prest i es troba en un bassal de sang impressionant….. pobre…. catatònic que queda…. i s’asseu al portal de casa seva, venen els vigilants, veuen l’assassinat i es troben el pobre flassader cobert de sang!

Problema resolt.

La justícia dicta sentència davant les evidencies visuals….

I quan anava a ser penjat al Pla de Palau, i baixant del Carrer Montcada de Barcelona, la Mare de Déu de l’absis se’l mira amatent. La gent s’adona del fet, fins i tot, la Verge,  va torçant el cos (veieu la fotografia) fins a veure bé el pobre garrepa.

Tothom, en veure l’actitud de la Verge,  s’esglaia i en la batussa, es trenca el llibant que te el pres garratibat.

I era llei que, si es trencava el llibant de penjar….. El reu s’alliberava….

Apali, si la voleu escoltar, cliqueu aquí

O aquí…

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari