LES ENCANTADES DEL CASTELL D’HOSTOLES

Foto: Castell d’Hostoles.

Avui una de les encantades del castell d’Hostoles….. Mireu que temps era temps, que al Castell d’Hostoles hi vivien unes encantades, o el que és igual, unes dones d’aigua, o el que és més conegut … unes fades…..
Però els humans no s’hi podien acostar… Ho tenien prohibit… i  és clar… sense humans no podien concebre els fillets que perpetuarien les especies de le goges….
I a més a, si els humans mascles no podien intervenir i no hi havien naixements, però tampoc no hi havia dides que poguessin alletar als plançons… i es clar: si no tenien res d’això, s’ho havien d’inventar.
I ja teniu que les goges encaterinen una dida perquè els alleti un fill que una de les goges ha tingut.
I en reconeixement de la feina feta per la dida, li regalen un davantal ple de sagó i un cabdell de fil blanc….
I si voleu saber que en fa la dida del segó i del cabdell, haureu d’escoltar la contalla.
Apali: podeu clicar aquí o al dessota…..

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari