EN SERRALLONGA HA ENTRAT A CAN FABRA A SANT ANDREU

Foto: Can Fabra de Sant Andreu.

Avui m’han convidat els de l’Aula universitària de gent gran de Sant Andreu, a Barcelona.
 El motiu: que els parlés de Serrallonga.
Quin goig feia l’auditori. Ple de gent amatent a voler escatir un part del nostre passat. D’escoltar com la Margarida Serrallonga n’era l’heroïna de la història. Que el cràpula Serrallonga només era el pubill maldestre que ens ha permés descobrir la dona,. Una gran dona per a una gran època. Encara que sigui del barroc català. El segle més anorreador de la nostra història.
Però sense el barroc català no hauriem descobert la part més noble de la revolta contra l’invasor.
I així he pogut anar desgranant la història davant d’aquesta gent tan amatent i amable de Sant Andreu.
Si voleu, podeu escoltar la conferència. Ull que dura 73 minuts.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en SERRALLONGA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari