El PSC abaixa la guardia. Què fara CiU?

0
El moviment del PSC destituint tot pseudo-catalanista de la direcció del partit sembla que ha estat una abaixada de guardia que els podria fer desapareixer. El PSC està fatal, cert. Tant que podria perdre la segona plaça del parlament en les properes eleccions. Sembla que la jugada feta ha estat la d’eliminar de la direcció les veus discordants que podrien haver fet mal al nucli dur espanyolista, per posteriorment escenificar unes primàries en les que representar una confrontació d’opinions i arribar a les eleccions més forts, mani qui mani llavors.

Però, que li passarà al PSc si no té temps de convocar unes primaries perquè l’11s2012 és prou potent com per autoritzar en Mas a convocar eleccions anticipades abans d’acabar l’any? Havent eliminat de la direcció el catalanisme, i tenint com a competidors directes PPc i Ciudadanos, el més segur és que implosionarà.

Ara cal saber si CDC és nacionalista com diu. Si ho és, no menysprearà la ocasió per destruir l’escull principla per la sobirania. Però si tot això no és més que un posat, llavors donarà temps al PSC per reconstruir-se, perquè si la única cosa que vol CDC és poder, el tindrà molt més fàcilment contra el PSC a espanya que no pas contra una nova esquerra unificada a la catalunya independent.

Sociovergència? 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari