EL “CORDONASSO” DE SANT FRANCESC

Imatge: Sant Francesc – El Greco-

El 4 d’Octubre és Sant Francesc d’Assís. I pels voltants de la data, es produeixen, encara avui,  uns fenòmens curiosos.
Sant Francesc, per redimir la humanitat i fer-li pagar les malifetes que carrega sobre les seves espatlles, es treu el cordó (el cíngol) i el fa baixar poc a poquet cap dins del mar, on els pescadors -pecadors- estant fent la seva dura tasca. I vinga!! a remenar el cordó dins l’aigua fins que l’aigua perd la placidesa i el mar s’embraveix i es produeixen les temudes tempestes del “cordonasso”

I a Arenys, al convent dels frares hi havia -hi ha encara- la Verge del bon Viatge, on, les dones, mares, i germanes dels pescadors que es troben en el destret d’haver d’aguantar el cordonasso, van corrents (anàven) davant la imatge de la Verge a pregar perquè els seus estimats tornin sans i estalvis.

Si voleu, podeu escoltar la contalla, treta de la ploma de Mn Palomer.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari