EL CAMPEROL I EL DIABLE

Foto: Diables……

Us fa escoltar avui una rondalla que s’explica de moltes, moltes maneres, però de la faisó que he trobat avui, no l’havia trobada mai.
Fixeu-vos que és cas…. un camperol troba un diablet al damunt d’un foc, al mig d’un gran camp, talment com si les brases fossin talment grans diamants i perles precioses….
El dimoniet diu que totes les joies seran del camperol, si van a mitges i es reparteixen per meitats exactes, els fruits de les sembradures que el camperol farà.
I el camperol que és un gran estrateg,  fa la jugada…. Ell, i només ell,  serà qui decidirà quina serà la sembradura…. la tria…. i deixa triar al dimoni, els fruit que surtin del terra o bé, els que queden amagats. El dimoni tria els fruits que surten a la llum… el camperol tria patates per sembrar…. I es reparteixen,  el que surt al damunt de la terra pel diablet i el que hi ha enterrat a terra pel camperol…. i després….
Bé per saber que passa després us caldrà escoltar la contalla , clicant aquí, o al dessota….

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari