RETALLS D’HISTÒRIA DE SINERA (EXPLICADA ALS INFANTS)

El casal d’estiu d’Arenys de Mar, l’any 2007, em va demanar si podia explicar a la mainada que assistien al Casal, algunes coses sobre la nostra Vila de Sinera. No era la primera vegada que m’enfrontava amb mainada de pocs anyets. Uns anys abans havia anat a explicar una llegenda a un collegi d’infants i enguany he anat a explicar la llegenda de Sant Jordi també a mainada.
De primer, no ho nego, acostumat a parlar davant persones adultes i per tant amb disposció a seguir el sentit irònic, sempre m’ha fet molt de respecte. Un cop posat en matèria, veureu com la mainada pregunta sense complexos, sense guions previs… pregunta allò que vol saber.
I ara vosaltres, si voleu saber una mica més d’història arenyenca, si voleu saber facècies dels nostres sants patrons, si voleu copsar alguna explicació a la nostra història… si voleu saber perquè vam declarar la indepèndencia penjant la nostra senyera particular al capdamunt del campanar. I que la independència la varem aconseguir d’Arenys de Munt……
Apali, si ho voleu saber, cliqueu aquí.

Ja us adverteixo que és un xic llarg.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari