SANT ZENON, PATRÓ D’ARENYS I DE LA GAIA VILA DE… LUZAGA

Foto: Davant la imatge de Sant Zenon de Luzaga amb en Julio i l’Alfredo

Ignorase el feliz suelo,
donde la Cuna tubistes,
para que creamos, fuiste
todo venido del Cielo.
Siempre fue vuestro desvelo
desempeñar tal blazon.
…Amparadnos cuidadoso,
invicto Martyr Zenon.

Aquest era l’inici dels “Gozos” de Sant Zenon, patró d’Arenys la gaia vila.
Fa un any, per la diada del Sant (9 de juliol) vaig tenir el goig de poder anar a Luzaga, un poblet petit de Guadalajara. Prèviament havia descobert que a Luzaga tenen els mateixos Sants patrons que a Arenys: Sant Zenon i Sant Roc. Tenen l’església dedicada a l’honor de la Mare de Deu de l’Assumpció, com a Arenys… i un dels personatges més importants de Luzaga fou el pare Fidel Fita d’Arenys de Mar. En va estudiar el seu famós bronce de Luzaga.
Ens varem posar en contacte amb una gent inquieta de Luzaga i per Sant Zenon de 2008 vaig tenir el goig de poder fer una xerrada a l’Església de Luzaga, amb una seixantena de persones escoltant atentament (a Luzaga son 80 habitants). Amb uns amics d’Arenys varem gaudir d’un fi de setmana a aquest bell poble.
Ara, a la web de Luzaga, han decidit publicar la conferència. Com que la vaig gravar, la podeu escoltar… és clar que en castellà . Al final de la conferència em vaig atrevir a cantar a capela, l’himne a Sant Zenon…

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en TASTS DE VIDA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari