ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA IP PEL REFERÈNDUM D?INDEPENDÈNCIA NO POT DESVIAR L?OBJECTIU

Sense categoria

La mesa del Parlament, finalment ha estudiat els informes jurídics demanats al mateix organisme, i ha considerat que la proposta feta des de la Coordinadora de Consultes encapçalada per en López Tena i Uriel Bertran, compleix els requisits que marca la llei de consultes, i amb els vots de CIU, ERC I ICV, i els contraris de PP i PSOE-C va endavant, cosa que no ha fet l’altra proposta pel mateix tema, però amb una pregunta més directe. Es un nou pas endavant, però alerta, ja que els objectius continuen sent els mateixos abans que ara.

Ara els promotors rebran els plecs amb els fulls de signatures, i amb sis mesos, ampliables a vuit, hauran de recollir les 220 mil signatures necessàries per portar-ho a la cambra catalana, i sotmetre a votació per majoria absoluta, o si com es preveu el Consell de Garanties estatutàries dictamina que la proposta vulnera la Constitució, farà falta l’aval de 90 parlamentaris, i posteriorment l’autorització de l’Estat Espanyol.

 

Les reaccions han anat en nom del govern per Josep Huguet, què ha titllat de normal les discrepàncies en temes que no estan a l’acord de govern, però que això no trenca la cohesió, i es felicita de que tot es faci per la llei, alhora avui han presentat recurs de suplica al TC, perquè s’abstingui de dictaminar sobre l’Estatut. Per CIU, Oriol Pujol ha declarat que la iniciativa podria ser un parany, i que ells no perden de vista el seu objectiu d’arribar a la presidència catalana, Joan Puigcercos s’ha mostrat eufòric, i ha posat les seves bases al servei de la recollida de signatures, abans que fer campanya electoral. Per la seva part Iceta pels socialistes, ha justificat la seva negativa a que creuen que l’informe jurídic es erroni, i que no compleix els requisits de la llei i les competències pròpies. Tanmateix ha criticat  la incoherència convergent de defensar l’Estatut i votar a favor de la independència. Per últim Dolors Montserrat pel PP, ho ha qualificat d’acte de pressió, ha afirmat que si arriba CIU al govern ens espera la independència.

 

Volia dir que jo com a coordinador de l’ultima iniciativa d’aquest tipus que la mesa va tombar per unanimitat, soc una mica escèptic en el seu desenvolupament, i sobretot si aconsegueix les signatures, cosa que crec es molt factible, amb quin context arribarà a la cambra. No puc entendre que si aquest organisme parlamentari tant sols valida la part de requisits de la iniciativa, i no fa cap posició política, si l’informe jurídic ho ha validat,  com es pot entendre el no de PP i PSOE-C, sinó des de la mes baixa qualitat democràtica d’aquestes dues formacions, que prenen posicionament, però impedint que la gent expressi la seva opinió, com han fet en la majoria de consultes populars, donant entendre que el seu perfil demòcrata es totalment nul, i la seva obsessió pel pensament únic sense cap tipus de dret els delata clarament.

 

En diuen acte de pressió o informe erroni per justificar-se, però en democràcia la opinió de la gent mai es cap acte de pressió, es simplement l’essència del sistema, què aquests dos partits amb els seus deliris nacionalistes espanyols volen amagar com sigui.  Pel que fa a CIU i ERC, crec que el context actual ha afavorit el seu vot, quan altres cops ha estat diferent, pura tàctica política, en aquest cas benvinguda.

 

El que es important es que si la iniciativa arriba al Parlament, caldrà una majoria de parlamentaris disposats a donar-hi suport, i per això es imprescindible l’entrada a la cambra d’una llista unitària independentista que arrossegui aquestes dues formacions per aconseguir-ho, i aquest objectiu es el pas definitiu, d’altra manera tot i la validesa d’aquestes iniciatives quedaran en paper mullat, més que res, perquè un cop aprovat, i amb l’estat espanyol dient no, caldrà valentia per seguir endavant, i no protagonitzar un segon cas Ibarretxe, i una frustració molt perjudicial.  Cal tenir això present, i per això s’ha de treballar de valent.

 

En definitiva, endavant amb aquesta iniciativa, però encara més amb la composició del proper parlament, perquè no quedi amb foc d’encenalls.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.