ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CIUDADANOS – 2

Escoltar personatges com Iceta, Granados o Zaragoza per posar tres exemples del PSOE català es com escoltar Arrimadas o Carrizosa amb una versió més sibil•lina, com comprovem amb la llengua catalana.

Han inclós una ponencia pel seu proper Congrés per flexibilitzar la immersió linguística, seria un nou model trencant tots els consensos amb l’argument, d’augmentar el català allà on vagi curt i també augmentar el castellà en zones on diuen semblar està en minoría, tot amanit amb l’anglés per fer realitat la societat plurilingüe, suposo que els sona el model, no. Alhora acusant l’independentisme de fer del català un arma cosa que troven intolerable.

Com podem veure, dues gotes bessones, ja que de fet els seus objectius son compartits, i no son altres d’afeblir encara més el català fins la seva desaparició, cosa que per cert i miraculosament no han lograt amb 300 anys i això que no han parat d’intentar-ho, recordó l’invent de la llengua valenciana, les més de 500 lleis que blinden el castellà per part del Govern espanyol, la negativa a l’Estat perquè sigui oficial a la Cambra Europea, ni tant sols a l’espanyola, les mil i una campanyes contra la llengua amb arguments tant solids com els comisaris polítics vigilants als patis de les escoles quina llengua parlen els nostres nens.

Davant aquest odi ara del PSC a la nostra llengua i identitat, la realitat es com sabem molt diferent, la immersió es un model d’èxit avalat per una majoria amplissima en el seu dia al nostre Parlament i també en la nostra societat i que fa que en els exàmens periodics sobre la materia els nostres estudiants treguin de les millors notes amb llengua castellana en comparació amb l’Estat.

La realitat, es que jo no parlo català per militancia, o faig perquè es la meva llengua materna i amb normalitat vull viure amb ella com fa qualsevol ciutadà del món amb la seva. Ja se sap que al 100% no ho puc fer, cinema, llibres, comerços i un llarg etcétera mosten quina es la llengua feble davant un monstre amb el bon sentit de la paraula com es la llengua castellana.
Aquesta realitat es la que vol tergiversar i combatre el socialisme català que amb el declive de Ciudadanos creat per això, ha d’agafar el testimoni i seguir la croada de la mentida i la ignorancia mesquina per aconseguir eliminar una llengua que no toleraran mai, ni es faran mai seva.

Aquests diuen son l’opció bona a Espanya per pactar, com deu ser la dolenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.